Stop durerilor de ceafa

Cinci exercitii pe care e bine sa le faci dupa ce lucrezi la calculator
<p>Daca stai mult timp aplecat deasupra computerului, ai toate sansele sa ai dureri ale muschiului, care se intinde de la ceafa la umeri si continua in jos, de-a lungul spatelui. Un nou studiu recomanda un remediu simplu si eficient: cinci exercitii ce reduc durerea care sacaie femeile cu muschii intepeniti la nivelul cefei si umerilor.
Beth Howard

Exercitiile
La fiecare exercitiu, lucreaza aceste trei seturi de cate 12 repetari, marind greutatea pe masura ce prinzi putere

1. Ridicari din umeri. Stai in picioare cu o greutate de 7-11 kg in fiecare mana, tinand bratele langa corp. Ridica si coboara umerii incet.

2. Ridicari cu un brat. Aseaza genunchiul pe banca si apleaca-te in mana dreapta. Ridica incet cotul stang, ducand o greutate de 5-9 kg pana la nivelul pieptului; coboara cotul incet la loc. Schimba mainile si repeta.

3. Ridicari verticale. Cu o greutate de 2-5 kg in fiecare mana, ridica greutatile pana la mijlocul pieptului, tinandu-le aproape de corp. Coboara-le incet.

4. Ridicari din aplecare. Cu o greutate de 2-3 kg in fiecare mana, apleaca-te in fata la un unghi de 45 de grade. Cu coatele indoite usor, ridica greutatile la inaltimea pieptului; coboara-le la loc incet.

5. Ridicari cu doua brate. Cu o greutate de 3-4 kg in fiecare mana si cu coatele usor indoite, ridica greutatile pana cand bratele ajung paralele cu podeaua. Coboara-le la loc incet. </p>

Vote it up
250
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza