Stir-fry de curcan cu legume

Alături de o porție de orez fiert, este un preparat ideal pentru cină
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

500 g piept de curcan, tăiat fâșiuțe

2 linguri de ulei de măsline light

1 lingură de sos de soia cu un conținut redus de sodiu

1 lingură de sos de stridii

2 lingurițe de ulei de susan

2 lingurițe de amidon

175 g păstăi de mazăre dulce, curățate la capete

125 g porumb tânăr, tăiat în jumătate pe lungime

1 morcov, tăiat bețișoare

2 căței de usturoi pisați

frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 216 kJ, 290 kcal, 30 g proteine, 17 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 7 g carbohidrați (3 g zahăr), 2 g fibre, 423 mg sodiu

 

Carnea de curcan reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de triptofan, un aminoacid cunoscut ca fiind de folos pentru un somn profund și odihnitor – așa că acest preparat este foarte potrivit pentru cină. Curcanul e însoțit aici de legume bogate în antioxidanți, ca porumbul, mazărea, morcovii și usturoiul. Mâncarea constituie totodată o sursă importantă de fibre.

 

1 Pune într-un castron fâșiile de curcan, 1 lingură de ulei de măsline light și amestecă bine. Într-un castron separat, combină sosul de soia cu sosul de stridii, uleiul de susan,

amidonul și 3/4 cană (175 ml) apă.

2 Încingeă bine un wok sau o tigaie mare. Adaugă jumătate din carne și prăjește-o la foc iute, prin metoda stir-fry, 3-4 minute sau până când se rumenește și este pătrunsă. Scoate-o pe o farfurie. Repetă operațiunea cu restul fâșiilor de curcan.

3 Încinge din nou wok-ul și turnați restul uleiului de măsline. Pune înăuntru mazărea și porumbul; gătește-le 1-2 minute, la foc iute. Adăugând morcovul și usturoiul, continuă 1-2 minute sau până ce toate legumele sunt fragede. Adu carnea înapoi în wok, turnând și mixtura cu sos de soia și de stridii; gătește totul la foc iute, până când sosul bolborosește, iar fâșiile de curcan s-au înfierbântat. Garnisește mâncarea cu frunzele de coriandru și servește-o de îndată.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Când sotezi la temperaturi ridicate, prin metoda stir-fry, întotdeauna încinge bine wok-ul înainte de a turna uleiul sau de a pune ingredientele; de asemenea, încinge-l de fiecare dată când prăjești alimente în tranșe.

Vote it up
268
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza