Stelute cu lichior de oua

Aceste prajiturele in forma de stea au un aspect cu adevarat festiv. Gustul lichiorului de oua le face irezistibile
 
<p>
Timp preparare: 25 min. + racirea
La cuptor: 10 min. per tava;
Se obtin circa 36 de bucati.

Ingrediente:

2/3 cana de unt, moale
1 cana de zahar
1 ou
1/4 cana lichior de oua
2 cani de faina alba
3/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de nucsoara macinata
1/2 cana de dropsuri cu caramel, zdrobite

Pentru glazura (optional):

1 1/2 cana de zahar pudra
1/4 lingurita esenta de rom
2-3 linguri de lichior de oua
Zahar colorat galben

Preparare:

Se ung tavi de copt tapetate cu folie de aluminiu; se dau deoparte. Intr-un castron se bate untul cu zaharul, se obtine o crema spumoasa. Se adauga oul si lichiorul de oua. Se combina faina cu praful de copt, nucsoara si sarea; se adauga treptat in mixtura cremoasa si se mixeaza bine. Se imparte aluatul in doua.


Pe o suprafata usor presarata cu faina, se intinde cate o portie o data intr-o foaie groasa de 6 mm. Se decupeaza cu un tipar in forma de stea de 22 cm. Se decupeaza centrul prajiturilor cu un tipar in forma de stea de 4 cm.

Se pun stelele mari pe tavi, la distanta de 5 cm. Se pune cate 1 lingurita de dropsuri sfaramate in centrul fiecareia. Se poate intinde restul de aluat si se pot decupa stelutele.

Se coc la 190 de grade timp de 6-8 minute, sau pana se rumenesc pe margini. Se racoresc in tavi 5 minute. Se trece cu grija folia cu prajiturele pe gratar, sa se raceasca.

Daca se doreste glazura, se bate zaharul pudra, esenta de rom si destul lichior de oua cat sa capete o consistenta tartinabila. Se stropesc prajiturile racite cu glazura. Se pot presara cu zahar colorat. Se lasa pana se intareste glazura.
Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza