Start la inscrierile la clasa I

Din aceasta saptamana au inceput inscrierile la clasa I si clasa pregatitoare. Afla de aici tot ce trebuie sa stii
 
<p>
Toti copiii care vor implini 7 ani pana la data de 31 august vor fi inscrisi in clasa I, iar cei care vor avea 6 ani la aceeasi data, in clasa pregatitoare, potrivit noii metodologii care a intrat in vigoare. De asemenea, copiii care vor implini 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2012 pot fi inscrisi la clasa pregatitoare daca in urma evaluari sunt considerati apti.

Evaluarea psihosomatica

Aceasta evaluare a copiilor care vor implini 6 ani pana la 31 august si vor sa se inscrie in clasa I, precum si a celor care vor implini 6 ani in intervalul 1 septembrie-31 decembrie si pe care parintii vor sa-i inscrie la clasa pregatitoare, are loc in perioada 20-29 februarie . Lista centrelor din Bucuresti unde se fac aceste evaluari poate fi consultata AICI.
Rezultatele evaluarii, care nu pot fi contestate, vor fi comunicate in scris parintilor si afisate la unitatile de invatamant, pe 2 martie.

Inscrieri

Parintii pot merge sa completeze si sa depuna cererile de inscriere la scoala de care apartin intre 5-16 martie. In aceasta perioada are loc si prima etapa a inscrierilor, pentru cei care vor sa mearga la scoala de circumscriptie. Lista copiilor inscrisi in prima etapa va fi afisata pe 19 martie.

Cea de-a doua etapa de inscrieri, pentru copiii ai caror parintii vor sa-i inscrie la alta unitate decat cea de care apartin, are loc intre 20-27 martie. Aceasta nu inainte ca fiecare scoala sa afiseze locurile ramase libere (19 martie) dupa prima etapa, lista care va putea fi consultata si pe site-urile inspectoratelor din fiecare judet. Parintii si copiii vor afla daca au fost acceptati pe 2 aprilie.
Intre 23-25 aprilie se va desfasura a treia etapa a inscrierilor, pentru copiii ai caror parinti au optat pentru o scoala care nu facea parte din circumscriptie si nu au fost acceptati, situatie in care trebuie sa se intoarca la unitatea de care apartin. Afisarea listelor copiilor care au fost inscrisi in urma acestei etape se face pe 26-27 aprilie.
Ultima etapa de inscrieri are loc in intervalul 2-9 mai, pentru copiii care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost distribuiti din diferite motive.
Listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I vor fi afisate la fiecare unitate de invatamant pe 21 mai.

Acte necesare

-    Cerere-tip completata si depusa la secretariatul scolii, in perioadele mentionate.
-    Copie a actului de identitate
-    Copie a certificatului de nastere al copilului.

In cazul in care parintele vrea sa-si inscrie copilul la alta scoala decat cea de care apartine, trebuie sa depuna si documente care atesta indeplinirea altor criterii de departajare. Toate criterile de departajare pot fi consultate AICI.

In cazul in care, dupa prima etapa de inscrieri, scolile mai au locuri libere, parintii pot incerca sa isi inscrie copiii la alte scoli decat cea de care apartine. Copilul nu poate fi inscris la doua scoli in acelasi timp, pentru ca software-ul folosit nu va permite acest lucru. In cazul in care un parinte si-a inscris copilul la o scoala bine cotata, dar care nu face parte din circumscriptie, si nu a fost acceptat, il poate inscrie la scoala de circumscriptie, intr-o a treia etapa.

</p>
Vote it up
221
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza