Starile din sarcina se transmit genetic

Starile de rau si greata specifice graviditatii se pot mosteni genetic, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite
 
<p>Cercetatorii americani de la University of Southern California-Los Angeles sustin ca riscul ca o femeie insarcinata sa treaca dimineata prin astfel de stari de rau cresc daca si mama ei sau alte femei din familie au experimentat, la randul lor, greturi pronuntate.
Femeile cu "antecedente" in familie au un risc de 17 ori mai mare de a avea astfel de stari de rau, insotite de varsaturi, numite Hypermesis gravidarum (HG), care poate duce la malnutritie si deshidratare. In cadrul studiului au fost monitorizate 207 femei gravide cu HG, care au cel putin o sora care a suferit acelasi sindrom, iar raspunsurile acestora au fost comparate cu cele ale altor 110 femei, ale caror rude nu au avut astfel de stari, scrie Evz.ro.
Noile "descoperiri"deschid noi perspective de tratament. "Factorul ereditar este foarte important aici, deoarece atat timp cat exista implicare genetica, putem concepe noi medicamente, care sa trateze cauza, nu doar simptomele", subliniaza Dr. Marlena Fejzo, autoarea studiului.
Aproximativ 75% dintre femei au stari alterate si greturi dimineata, insa doar 1% sufera de sindromul HG care necesita spitalizare.</p>
Vote it up
292
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza