Spuma de capsuni cu iaurt

Foloseste iaurt cremos, in loc de smantana, pentru a obtine o spuma usoara, cu putina grasime, care se intareste cand se raceste
 
<p>
Timp de preparare si fierbere: 20 de minute, plus cel putin 2 ore racire
Portii: 4

Ingrediente:

1 lingura pudra de gelatina
450 g capsuni
25 g zahar tos
500 g iaurt bio simplu degresat
Sos de zmeura si coacaze
115 g coacaze negre sau rosii, plus alte cateva cu codita pentru ornat
25 g zahar tos
115 g zmeura
1 lingura framboise (lichior de zmeura) sau kirsch (visinata)

Preparare:

Intr-un castronel se presara gelatina peste 3 linguri de apa rece si se lasa la muiat 5 minute sau pana devine spongioasa. Se pune castronul peste o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva gelatina. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se pun capsunile si zaharul intr-un castron si se zdrobesc cu o furculita. Se adauga gelatina dizolvata si apoi iaurtul, amestecand bine. Se impart in 4 pahare sau vase de servit, de 200 ml. Se acopera si se tin la frigider cel putin 2 ore sau pana se intaresc.

Intre timp, se face sosul. Se pun coacazele, zaharul si 2 lingurite de apa intr-o craticioara si se pun la fiert, amestecand sa se dizolve zaharul. Se fierb la foc mic 1 minut, apoi se iau de pe foc si se adauga zmeura. Se fac piure in craticioara cu un mixer manual sau se zdrobesc cu o furculita, apoi se trec printr-o sita.
Se toarna putin sos peste fiecare pahar cu spuma si se orneaza cu ramurele de coacaze. Sosul ramas se serveste separat.

O idee

• Pentru o bavareza cu prune si iaurt, se presara 1 lingura praf de gelatina peste 3 linguri suc de mere si se lasa la muiat 5 minute. Se pun la fiert 200 ml lapte degresat. Intre timp, intr-un castron se amesteca 1 ou intreg, 2 galbenusuri, 1 lingurita de faina de porumb si 45 g zahar tos. Se toarna deasupra laptele fierbinte, amestecand. Se pune compozitia inapoi in cratita clatita si se amesteca la foc mic 3–4 minute sau pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se pune gelatina si se amesteca pana se dizolva. Se toarna crema intr-un castron si se raceste, amestecand din cand in cand. Intre timp, se taie in jumatate si se scot samburii de la 4 prune tari, coapte, si se pun intr-o cratita cu 45 g zahar tos si 170 ml suc de mere. Se fierb 8–10 minute sau pana cand sunt moi prunele. Se scot prunele cu o spumiera. Lichidul ramas se fierbe la foc mic 5 minute sau pana se face sirop. Se lasa sa se raceasca. In crema racita se adauga 150 g bio iaurt simplu degresat, se amesteca, apoi se adauga 150 ml frisca batuta putin. Intr-o forma inelara de 1 litru, racita, se pune un strat subtire de crema si se aranjeaza prunele racite deasupra. Se pune apoi restul de crema. Se tine la frigider cel putin 2 ore sau pana se intareste. Se rastoarna si se serveste cu sirop de prune.

Avantaj

• Bio iaurturile contin bacterii vii care au un efect benefic asupra sistemului digestiv. De asemenea, aceste iaurturi au o aroma mai slaba, mai de smantana decat iaurtul normal.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">
Testeaza-ti ratele! Afla daca poti plati mai putin! Vezi aici</a></strong>
 
Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza