Spumă de fructe de pădure

O alternativă delicioasă și fără grăsimi la spumele pe bază de smântână
 

INGREDIENTE PENTRU 8 PORȚII

300 g amestec de fructe de pădure proaspete sau congelate (afine, zmeură, coacăze), plus câteva fructe proaspete pentru ornat (opțional)

1 lingură de pudră de gelatină

1/4 cană (60 ml) apă fierbinte

375 ml lapte evaporat, din cutie, răcit

2 linguri de zahăr tos extrafin

1 lingură de suc de lămâie

1/2 cană (125 g) iaurt cu un conținut redus de grăsimi

 

PREPARARE 15 minute, plus răcire

FIECARE PORȚIE CONȚINE 285 kJ, 68 kcal, 4 g proteine, < 1 g grăsimi (< 1 g grăsimi saturate), 11 g carbohidrați (10 g zahăr), 2 g fibre, 38 mg sodiu

 

Deliciosul mousse reprezintă o alternative lipsită de grăsimi la obișnuitele spume ce au la bază smântână sau frișcă, datorită laptelui evaporat. Acesta este o sursă bună de proteine, iar fructele conțin cantități mari de antioxidanți.

 

1 Deșertați fructele într-un blender și procesați-le până când obțineți un piure. Pasați-l, printr-o strecurătoare metalică, într-un castron. Aruncați semințele.

2 Într-un castronel, amestecați gelatina cu apa fierbinte. Lăsați mixtura să se răcească.

3 Punând într-un castron mijlociu laptele evaporat, zahărul și sucul de lămâie, bateți-le cu un mixer electric timp de 3-4 minute sau până când compoziția devine pufoasă. Înglobați mixtura de gelatină, iaurtul și piureul de fructe.

4 Turnați spuma în opt boluri. Lăsați-o la frigider 30 de minute sau 1 oră, până când se încheagă. Serviți spuma garnisită cu o mână de fructe proaspete.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Rețeta poate fi preparată cu orice fructe de pădure – sau combinații între ele. Dacă folosiți fructe congelate, ele trebuie dezghețate lent înainte de a fi transformate în piure.

Răcirea în frigider a laptelui evaporat ajută ca acesta să devină ușor și spumos atunci când e procesat în mixer.

Vote it up
111
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza