Spirale cu branza si susan

Aceste betisoare crocante cu branza sunt delicioase proaspete si calde, abia scoase din cuptor, aromate cu parmezan proaspat ras
 
 
<p>Se obtin 40 de spirale
Timp de preparare: 10–15 minute
Timp de gatit: 15 minute

85 g faina integrala, preferabil macinata cu pietre de moara
85 g faina alba standard, plus o cantitate pentru rulare
1/4 lingurita sare
45 g unt
45 g parmezan proaspat ras
1 ou mare
2 linguri lapte semidegresat
1 lingurita paprika
1 lingura seminte de susan

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se cern intr-un castron cele doua tipuri de faina si sarea, aruncand taratele ramase in sita. Se incorporeaza untul, frecand cu degetele pana ce mixtura capata aspectul firimiturilor. Se adauga apoi parmezanul.
Se bat impreuna oul si laptele. Se pune deoparte 1 lingurita din aceasta mixtura, iar restul se toarna in castron si se amesteca pana ce se obtine un aluat ferm. Se framanta cateva secunde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana ce se omogenizeaza.
Se presara paprika pe suprafata de lucru infainata, apoi se intinde aluatul pentru a forma un patrat cu latura putin mai mare de 20 cm. Se taie marginile pentru a le indrepta. Se unge cu mixtura de ou si lapte pusa deoparte si se presara cu seminte de susan. Se taie patratul de aluat in jumatate, apoi se taie fasii de 10 cm lungime si 1 cm latime.
Se rasucesc fasiile si se asaza pe o tava de copt tapetata cu hartie pergament. Se preseaza usor capetele spiralelor in jos, ca sa nu se dezrasuceasca in timpul coacerii.
Se coc spiralele 5 minute, sau pana cand se rumenesc putin si se fac crocante. Se lasa la racit cateva minute pe tava de copt si apoi se servesc calde, sau se transfera pe un gratar metalic ca sa se raceasca complet. Pot fi pastrate maximum 5 zile, in containere bine inchise.

Cateva idei
• Folositi branza Cheddar matura, rasa fin, in loc de parmezan.
• Pentru biscuiti cu branza albastra si nuci, sfaramati 30 g branza albastra (Gorgonzola, Stilton sau Danish blue), cu 55 g unt moale. Peste amestec se cern 45 g faina integrala, 30 g faina alba care creste singura si 30 g orez macinat. Adaugati 30 g miez de nuca prajit si tocat. Frecati ingredientele cu degetele, apoi framantati-le usor. Rulati aluatul sub forma unui cilindru de 12 cm lungime, inveliti-l in folie de plastic si puneti-l la rece 30 de minute. Taiati cilindrul rondele subtiri, aranjati-le pe o tava de copt tapetata cu hartie pergament si coaceti-le 15 minute in cuptorul incalzit la 190°C. Transferati-le pe un grilaj metalic, ca sa se raceasca. Obtineti circa 16 biscuiti.</p>

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza