Specialist în IT la 5 ani

Un băiat din Marea Britanie a devenit cel mai tânăr specialist în calculatoare, după ce a trecut de un examen Microsoft Windows
 

Ayan Qureshi a început recent școala primară, dar a trecut de testul dat de Universitatea din Birmingham, în urma căruia a obținut titlul de Microsoft Certified Professional, relatează The Telegraph.

Ayan a stabilit un nou record mondial, fiind cea mai tânără persoană care a trecut de un examen Microsoft, depășind - la vârsta de 5 ani și 11 luni - recordul deținut de Mehroz Yawar, în vârstă de 6 ani, din Pakistan.

La vârsta de trei ani, băiatul a fost introdus în lumea calculatoarelor de către tatăl său - consultant IT - , care i-a construit fiului un laborator de informatică, iar ulterior l-a pregatit pentru examen.

Dupa cinci luni de formare intensivă, Ayan a dat evaluarea "Supporting Windows 8.1", examen construit pentru profesioniștii în IT, alături de alți candidați adulți. Băiatul a terminat cerințele testului înainte de epuizarea celor două ore disponibile.

Băiatul "are de gând să dea și un test pentru avansați în viitor, dar momentan trebuie să se concentreze la școală. A devenit foarte interesat de calculatoare de la vârsta de trei ani, de aceea am început să îi explic cum funcționează. Am descoperit că orice îi spuneam își amintea a doua zi. Am construit un laborator de informatică la noi în casă, iar Ayan îl adoră", a declarat tatăl copilului.

Examenul a testat cunoștintele candidaților în materie de hardware, software, dar și capacitatea acestora de a înțelege modul în care funcționează Windows-ul.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza