Spanac cu lamaie, ciuperci si crutoane

Un mod rapid si delicios de preparare a spanacului care este inviorat cu sos de soia si crutoane
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 5-10 minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

400 g spanac
1/2 lamaie
200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri
2 lingurite sos de soia
3 cepe verzi, taiate fin
Piper negru
Pentru crutoane:
2 felii subtiri de paine integrala, fara coaja
1/2 lingurita pasta sau usturoi zdrobit
Sos Tabasco, dupa gust

Preparare

1. Se incalzeste gratarul la mediu. Se spala spanacul, se curata de cozile mai tari si se scurge bine.
2. Pentru crutoane se taie painea in cubulete mici. Se amesteca mujdeiul sau usturoiul zdrobit si sosul Tabasco intr-un castron, apoi se adauga painea. Se aranjeaza painea condimentata intr-o tava pe un singur strat si se usuca 1-2 minute, intorcand cuculetele din cand in cand, pana cand capata o culoare aramie. Se lasa deoparte.
3. Se rade putina coaja de lamaie, apoi se stoarce zeama. Se pun intr-o cratita zeama de lamaie, ciupercile, sosul de soia si ceapa verde, la foc potrivit spre iute si se fierb 2-3 minute, scuturand din cand in cand cratita, pana cand legumele s-au inmuiat.
4. Se mareste flacara la maximum, se adauga spanacul si se amesteca 2 minute, sau pana cand spanacul s-a inmuiat si s-a evaporat cea mai mare parte din zeama. Se potriveste de piper. Spanacul se serveste fierbinte cu crutoane si cu coaja de lamaie presarata.</p>

Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza