Spalatul mainilor - metoda optima de combatere a virusilor si bacteriilor

E suficient sa urmati aceste instructiuni simple:
 

Cu toate noile produse de curatat de pe piata, va poate mira sa aflati ca spalatul cu apa si sapun este inca modul cel mai eficient de a scapa de bacteriile si virusurile de pe maini. E suficient sa urmati aceste instructiuni simple:

• Sapuniti-va mainile pe ambele parti.

• Desfaceti-va larg degetele, impletiti-va mainile si frecati-le timp de 20 de secunde, astfel incat sa fie bine curatate peste tot (de notat ca persoanele dreptace tind sa-si spele mana stanga mai bine decat pe cea dreapta).

• Frecati sub unghii si in jurul lor cu sapun si periuta, si scoateti-va inelele inainte de spalare, fiindca sub ele se pot adaposti bacterii.

• Folositi un gel bun. Daca preferati sa folositi un gel pe baza de alcool pentru curatarea mainilor – poate din cauza ca sunteti in miscare si nu aveti unde sa va spalati pe maini – verificati-i compozitia: trebuie sa contina cel putin 60% alcool, pentru a fi eficient impotriva microbilor. Cititi deci eticheta cu atentie.

• Daca sunteti femeie, spalati-va mai des. Femeile trebuie sa aiba deosebita grija la spalatul pe maini. Studiile au relevat ca, desi adeseori se spala mai mult decat barbatii, femeile sunt purtatoare ale unui numar mai mare de bacterii de tipuri diferite – de obicei, peste 150. Motivul este aciditatea ceva mai ridicata a pielii barbatilor, care descurajeaza dezvoltarea bacteriana. Asadar, daca sunteti femeie, acordati o atentie deosebita acestui sfat legat de spalatul pe maini.

Vote it up
62
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza