Spaghete negre cu sos de ardei gras galben

Aroma ardeiului galben si a otetului balsamic se potrivesc si ofera un contrast vizual cu pastele inchise la culoare.

 

<p>Timp preparare: 15 minute plus 5 minute repaus
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 403
Glucide 81 g
Proteine 14 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente:

4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g
400 g spaghete sau orice alte paste lungi, subtiri si uscate
2 lingurite otet balsamic sau sherry
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura verdeturi tocate, de exemplu busuioc, chives sau frunze de patrunjel
Sare si piper negru

Preparare:

1. Se incinge gratarul din cuptor la maximum si se tapeteaza tigaia cu folie. Se taie ardeii in doua si se curata de miez si seminte, apoi se asaza in tigaie cu interiorul in jos, presandu-i cu palma. Se coc ardeii 20 de minute sau pana cand pielitele arse incep sa se desprinda, dar in interior sunt inca moi.
2. Se ia tigaia de sub gratar, se invelesc ardeii in folie de aluminiu si se lasa sa se inmoaie 5 minute.
3. Intre timp se pune apa la fiert si se pregatesc pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
4. Pentru sos se curata ardeii de pielita. Se pune pulpa ardeilor intr-un blender impreuna cu otetul, uleiul de masline si verdeturile tocate, pastrandu-se verdeturi pentru ornare. Se piureaza. Se poate face piureul si cu ajutorul unui mixer. Se adauga sare si piper dupa gust si, daca este nevoie, se reincalzeste putin.
5. Dupa ce pastele s-au fiert, se scurg si se impart in 4 castroane. Se adauga sos si se servesc, garnisite cu restul de verdeata.</p>

Vote it up
181
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza