Spaghete cu scoici

Sosul clasic de roșii, aromat cu ardei iute și verdeturi, în pur stil italian, este delicios cu scoici și spaghete

 

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi, tocați

1 ardei iute roșu, mic, curățat de semințe și tocat

150 g ciuperci, mărunțite

1 conservă de roșii, circa 400 g

1 lingură de busuioc proaspăt, tocat

1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat

1 linguriță de zahăr

340 g spaghete

900 g scoici în cochilie, spălate

4 linguri de vin roșu sau alb

Mod de preparare:

 

1. Se încinge uleiul într-o cratiță de mărime mijlocie. Se pun în ulei ceapa, usturoiul și ardeiul iute, și se călesc la foc moderat în jur de 5 minute. Se adaugă ciupercile și se gătesc 2 minute, apoi se încorporează și roșiile din conservă, cu zeamă cu tot, sfărâmându-le cu o lingură de lemn. Se presară deasupra busuiocul, pătrunjelul și zahărul, și se amestecă bine. Se acoperă cratița; se gătește totul circa 10 minute.

2. Între timp, se fierb spaghetele aproximativ 10-12 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce sunt „al dente“. Se scurg pastele folosind o strecurătoare.

3. Se pune din nou pe foc oala în care au fiert anterior pastele, introducând acum scoicile și vinul. Se răstoarnă pastele la loc în oală. Se acoperă vasul și se gătește totul în jur de 3 minute, clătinând oala ocazional. Toate cochiliile trebuie să se deschidă; se aruncă scoicile care rămân închise.

4. Se toarnă sosul de roșii în oală și se amestecă 1-2 minute, până ce începe să fiarbă înăbușit. Se asezonează preparatul cu sare și piper, după gust, apoi se servește.

Vote it up
64
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza