Spaghete cu branza Brie

Sparanghelul si rosiile se prajesc foarte putin inainte de a le amesteca in pastele fierbinti cu cuburi de branza Brie
 
 
<p>Timp de preparare si gatit: 30 minute
Portii 4

Ingrediente

400 g spaghete
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei mari de usturoi tocati marunt
170 g sparanghel subtire taiat in bucati de 5 cm
300 g rosii cherry taiate in doua
o mana mare de frunze proaspete de busuioc rupte mare
170 g branza Brie taiata in cuburi
sare si piper

Preparare

Se fierb pastele intr-o cratita mare cu apa clocotita, 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe pachet, pana sunt al dente.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se pune usturoiul si se prajeste circa 30 de secunde, fara sa se rumeneasca. Se adauga sparanghelul si 4 linguri de apa. Se fierb la foc potrivit 3–5 minute, amestecand des, pana cand sparanghelul este fraged si apa s-a eva-porat in cea mai mare parte.
Se adauga rosiile cherry si busuiocul si se prajesc inca 2 minute sau pana cand rosiile se moaie dar inca isi pastreaza forma. Se pun sare si piper dupa gust.
Pastele se scurg intr-o strecuratoare, apoi se toarna intr-un castron mare, de servit. Se adauga amestecul de legume si branza Brie, si se amesteca usor. Se ser-vesc fierbinti, presarate cu piper macinat.

Alte idei
• Se inlocuieste branza Brie cu Camembert.
• Pentru spaghete cu branza Brie, sparanghel si sos salsa din rosii proaspete, se fierb pastele ca in reteta principala, se adauga sparaghelul in cratita pentru ultimele 3 minute de fierbere. Intre timp, se toaca marunt 300 g de rosii coapte si se amesteca cu 1 ceapa rosie mica, tocata marunt, 4 linguri patrunjel tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, 2 linguri ulei de masline extravirgin, sare si piper dupa gust. Se scurg pastele si sparanghelul si se pun intr-un castron mare, de servit. Se adauga sosul salsa si branza si se amesteca cu grija.
• Faceti rigatoni cu mozzarella si rucola, inlocuind spaghetele cu rigatoni (sau penne), iar branza Brie cu 150 g mozzarella. Nu se mai pun sparanghel si apa si se mareste cantitatea de rosii la 500 g. In etapa 4, odata cu mozza-rella se adauga 100 g rucola, amestecandu-le cu pastele doar pana cand frunzele se moaie putin si branza incepe sa se topeasca.

Avantaje
• Branza si rosiile sunt o combinatie traditionala, si impreuna furnizeaza proteine, multe vitamine si minerale esentiale.
• Branza Brie se face din lapte de vaca integral, dar pentru ca are un continut ridicat de apa, are mai putina grasime decat branzeturile tari, dense, cum este branza Cheddar.
• Se crede ca busuiocul, care face parte din familia mentei, ajuta digestia si alina durerile de cap care apar adesea in cazul racelii.</p>

Vote it up
430
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza