Spaghete carbonara la cuptor

Aceasta versiune a unei retete clasice foloseste produse lactate cu continut mic de grasimi si sunca in loc de bacon

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:

340 g spaghete
100 g sunca de Parma sau Serrano curatata de excesul de grasime
3 oua
5 linguri smantana
3 linguri branza ricotta
4 linguri branza parmezan proaspat rasa
sare si piper

Salata cu rosii coapte:

450 g rosii cherry sau rosii mici taiate in jumatate
2 catei de usturoi feliati foarte subtire
8 frunze mari de busuioc proaspat taiate fideluta
2 lingurite ulei de masline extravirgin
frunze mixte de salata, ca frisée, ruccola, nasturel, salata chinezeasca
1 ceapa rosie feliata subtire
1/2 castravete feliat subtire
1 bulb mic de fenicul taiat in jumatate si feliat subtire

Preparare:

Se prepara mai intai salata. Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se pun rosiile pe o tava de copt, asezate cu partea taiata in jos. Se presara cu usturoi si busuioc. Se condimenteaza si se stropesc cu putin ulei. Se coc circa 10 minute.

Se amesteca frunzele de salata intr-un castron. Se adauga ceapa, castravetele si feniculul. Cand rosiile sunt facute, se pun, cu sucul lor cu tot, peste vegetale.

Cat timp se coc rosiile, se fierb spaghetele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana sunt al dente.
Intre timp, intr-o tigaie foarte fierbinte, se prajesc 2–3 minute, fara ulei, feliile de sunca. Cand sunt crocante, se scot si se scurg pe prosoape de hartie, dupa care se faramiteaza sau se rup bucatele mici. Se pun deoparte.

Se bat ouale cu smantana, dupa care se incorporeaza ricotta si jumatate din parmezan; se asezoneaza.
Se scurg pastele. Se pune pe foc tigaia si se toarna in ea mixtura de oua. Se lasa 1 minut la foc mic, amestecand constant, apoi se adauga pastele.

Se amesteca spaghetele cu mixtura cremoasa, astfel ca toate firele de paste sa fie acoperite. Caldura din tigaie si temperatura pastelor vor determina ouale sa se inchege putin, ca sa se obtina un sos cremos.

Se servesc pastele imediat, presarate cu restul de branza parmezan si cu sunca, si se acompaniaza cu salata de rosii.

Avantaje:

• Servirea unei salate interesante, ca parte a unei mese, este o buna cale de a evita consumul de alimente bogate in grasimi.
• Pastele au indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca, in organism, se descompun incet in glucoza si glicogen, asigurand energie pe o perioada mai lunga.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza