Soteu de pui cu anghinare

Puiul si anghinarea sunt o combinatie clasica, aici cu accent mediteraneean de la ardei gras, masline, cimbru si lamaie
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: circa15 minute
Timp de gatit: 20 de minute

Ingrediente:

4 linguri faina
1 lingura cimbru uscat
8 pulpe de pui dezosate, circa 450 g in total
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 catel de usturoi pisat
1 cutie cu anghinare (conservate in apa), circa 400 g, scurse si taiate in jumatate
2 ardei grasi rosii curatati de seminte si feliati subtire
85 g masline negre curatate de samburi si taiate in jumatate
4 linguri vin alb sec
125 ml bulion de pui, preferabil preparat in casa (vezi p. 23)
coaja rasa fin de la 1 lamaie
sare si piper
Pentru ornat
fire de cimbru proaspat
feliute de lamaie

Preparare:

Se pun faina si cimbrul uscat intr-o punga mare de polietilena si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga pulpele de pui in punga si se scutura pana ce sunt acoperite in mod uniform. Se scot pulpele pe o farfurie, scuturan-du-le de exces. Se incalzeste cuptorul la cea mai joasa setare.

Se incinge o tigaie mare, preferabil neaderenta, la flacara mare. Se micsoreaza flacara la moderat si se adauga uleiul. Cand acesta este fierbinte, se adauga pulpele, cu partea exterioara in jos, si se soteaza 3 minute, miscandu-le ocazional pentru a preveni lipirea, pana ce se rumenesc. (Daca tigaia nu este indeajuns de mare pentru a aseza pulpele intr-un singur strat, se prajesc in transe.)
Se intorc pulpele si se prajesc alte 8 minute, pana ce, la intepare, sucul care curge este limpede. Se transfera pe un platou termorezistent, asternut cu un strat dublu de prosoape de hartie, care se pune in cuptor, la cald.
Se varsa excesul de ulei din tigaie, lasand doar o pelicula subtire, si se adauga usturoiul care se prajeste 10 secunde, amestecand. Se adauga anghinarele si ardeii grasi si se soteaza 3–5 minute, amestecand frecvent, pana ce ardeii sunt fragezi. Se adauga maslinele negre.
Se adauga vinul si se lasa sa fiarba incet, amestecand pana se evapora. Se adauga bulionul si coaja de lamaie, se da in clocot si se fierbe pana scade la jumatate. Se asezoneaza dupa gust.
Se transfera pulpele de pui pe farfurii individuale, alaturi de mixtura de anghinare si ardei. Se orneaza cu fire de cimbru si feliute de lamaie si se servesc.

Avantaje:

• Pe langa continutul mic de grasimi si de calorii, inimile de anghinare ofera calciu si vitamine A si C.
• Desi maslinele au continut ridicat de grasimi, cele mai multe sunt nesaturate, adica tipul de grasimi despre care se crede ca sunt sanatoase.
• Are rost sa investesti intr-o tigaie neaderenta, de buna calitate, daca doresti sa mentii scazut consumul de grasimi. Dar orice tip de tigaie ai folosi, daca o incingi inainte de a adauga uleiul, nu vei avea nevoie de mult ulei caci alimentele sunt mai putin predispuse sa se lipeasca de vas.
</p>
Vote it up
224
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza