Sote de creveti cu feta

In aceasta reteta rapida, cuburile de branza feta savuroasa se marineaza putin in suc de ghimbir proaspat si sos de soia
 
<p>
Timp de preparare si gatit: 30 de minute
Portii: 4

Ingrediente:

2,5 cm radacina proaspata de ghimbir rasa mare
2 lingurite sos de soia light
170 g branza feta taiata in cuburi de 2 cm
1 1/2 lingura ulei de floarea-soarelui
225 g orez cu bobul lung
750 ml bulion de legume
1 legatura ceapa verde taiata felii pe diagonala
225 g ciuperci champignon mici taiate in doua
170 g mazare tanara in teaca (mangetout) taiata in doua pe lungime
12 creveti tigru mari, cruzi, curatati
2 linguri coriandru proaspat tocat
1 lingura patrunjel tocat
2 linguri seminte de susan
sare si piper
fire de coriandru proaspat pentru ornat

Mod de preparare:

Se pune ghimbirul intr-o presa pentru usturoi si se stoarce sucul de ghimbir intr-un castronel. Se amesteca cu sosul de soia. Se adauga cuburile de branza feta si se amesteca usor sa se inveleasca in sos. Se lasa deoparte sa se marineze cat se fierbe orezul.

Se incinge 1/2 lingura ulei intr-o cratita mare, se adauga orezul si se prajeste incet 2–3 minute, amestecand, pana devine translucid. Se toarna incet bulionul, amestecand, apoi se acopera cratita cu un capac etans. Se lasa sa fiarba la foc mic 12–15 minute sau pana cand supa a fost absorbita si orezul este fraged.

Intre timp, se incinge restul de 1 lingura de ulei intr-o cratita sau o tigaie mare de teflon. Se adauga ceapa verde si ciupercile si se calesc 1 minut, amestecand. Se adauga mazarea in teaca si crevetii si se calesc inca 2–3 minute, amestecand des, pana cand crevetii devin roz si sunt bine facuti, iar legumele sunt fragede, dar crocante inca.

Se adauga branza feta cu lichidul de la marinat si se mai prajeste incet 30 de secunde, doar sa se incalzeasca bine, intorcand branza cu atentie ca sa nu se rupa prea mult. Se presara deasupra coriandrul si patrunjelul tocat si se pune piper dupa gust. Se amesteca cu grija.

Se pun crevetii si branza in farfurii calde si se orneaza cu fire de coriandru proaspat. Se afaneaza orezul cu o furculita, se pun sare si piper dupa gust si se serveste cu crevetii.

Cateva idei:

• In loc de creveti, se pun 150 g scoici St. Jacques sau file de somon fara piele, taiat in cuburi de 2 cm. In loc de coriandru se pune marar proaspat tocat.
• Pentru sote de legume cu branza Manchego, se scurge o conserva de miezuri de anghinare in apa, circa 400 g; se taie fiecare anghinare in sferturi si se scurg pe hartie de bucatarie. Se incinge 1 lingura de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare de teflon si se calesc anghinarele pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa deoparte. In tigaie se adauga inca 1/2 lingura ulei de masline extravirgin si se calesc 170 g de praz fraged taiat felii, la foc potrivit, 1 minut. Se adauga 1 ardei gras rosu, mare, fara seminte, taiat felii si 170 bob congelat, dezghetat.
Se prajesc inca 3–4 minute sau pana se fragezesc. Se pun anghinarele inapoi in tigaie, impreuna cu 150 g branza Manchego, taiata in cuburi de 1 cm, 55 g seminte de dovleac, precum si sare si piper dupa gust. Se prajesc inca 3–4 minute, amestecand usor, pana cand toate legumele sunt fragede, iar branza incepe sa se topeasca. Se servesc fierbinti cu orez ca in reteta principala sau cu 8 tortillas mari din faina de grau, incalzite.
</p>

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza