Sos de vinete

Gustarea se numeste "moutabal" in Liban sau "baba ganoush" in Egipt. Se serveste la temperatura camerei cu batoane, pitta ori cruditati.

Foto: Gus Filgate/RDA/GID

 

<p>Timp pregatire: 15 minute, plus 10 minute pentru racire
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine

Calorii 31
Glucide 3 g
Proteine 2 g
Grasimi saturate 1 g

Ingrediente

500 g vinete
1 lingura coriandru, proaspat tocat
1-2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura suc de lamaie
4-6 linguri de iaurt degresat
Sare si piper negru

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se coc vinetele 15 minute sau pana cand pielea lor incepe sa se crape, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului.
2. Se pun intr-un castron care se acopera cu folie transparenta si se lasa sa se raceasca 10 minute. Se curata de coaja, apoi se pun vinetele intr-o sita si se preseaza pentru a le scurge. Se muta intr-un castron.
3. Se zdrobesc vinetele cu o furculita sau cu un zdrobitor pentru cartofi. Se adauga coriandrul verde, usturoiul, sucul de lamaie si iaurtul si se amesteca bine.  Se potriveste de sare si piper, se mai adauga usturoi, daca se doreste.</p>

Vote it up
314
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza