Sondaj alarmant!

94% dintre romani sunt nemultumiti de serviciile medicale, cel mai ridicat procent din cele 28 de tari chestionate
 
<p>
Daca nu ar mai fi necesar sa intre in spitale sau cabinete medicale, romanii ar fi mult mai fericiti. Intr-un procent covarsitor de 94% ei sunt nemultumiti de sistemul de sanatate si de modul in care acesta este administrat, Romania fiind tara cu cel mai scazut nivel de multumire, de doar sase la suta, rezulta dintr-un studiu realizat in 28 de tari, de IRIS Network.
Mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns la studiu cred ca sursa problemelor din sistemul medical provine din managementul ineficient, in timp ce 42 la suta cred ca fondurile insuficiente sunt principalul aspect de blamat, se arata in studiu.
Niveluri apropiate de al Romaniei se observa si in Egipt (sapte la suta), Columbia (opt la suta) si Ucraina (noua la suta).
La nivel global, sapte din zece persoane considera ca au o stare de sanatate buna sau foarte buna. Tarile in care autoevaluarea starii de sanatate inregistreaza cel mai bun nivel sunt SUA, Irlanda, Columbia, Germania, Pakistan si Indonezia, in aceste tari peste 80 la suta dintre participantii la cercetare fiind multumiti de propria stare de sanatate.
Romania se incadreaza in media globala (alaturi de Grecia, Franta, Slovenia si Olanda), 72 la suta din populatie apreciindu-si pozitiv starea de sanatate, rezulta din studiu.
In Romania, 76 la suta dintre cei care au raspuns considera ca dieta aleasa este principalul factor care are efect asupra starii de sanatate, iar pe locul doi se situeaza nivelul de exercitii fizice (65 la suta).
Doar 44 la suta cred ca starea lor de sanatate poate fi influentata de cantitatea de alcool consumata si doar 46 la suta apreciaza ca fumatul are un impact asupra sanatatii lor.
Printre cei care au cea mai slaba perceptie despre sanatatea lor se numara locuitorii din Rusia, Ucraina, Turcia, Polonia, Ungaria si Chile.
Factorii perceputi in intreaga lume ca fiind cei mai importanti influentatori ai starii de sanatate sunt: nivelul de exercitii fizice, contaminantii care afecteaza apa si alimentele, calitatea somului, dieta aleasa de fiecare si mostenirea genetica a familiei.
La polul opus, factorii care sunt considerati a influenta cel mai putin starea de sanatate sunt: consumul de tutun si cantitatea de alcool consumata in mod obisnuit.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Refinanteaza 50.000 euro cu 290 euro rata lunara. Afla cum</a></strong>
Vote it up
337
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza