Somon pe pat de legume

Prepara peste cu legume si frunze verzi, un pranz proaspat si usor

 

<p>

Se obtin 4 portii
Pregatire: 15 min.
Racire: 30 min.
La foc: 16 min.

Ingrediente:

1/4 cana suc de grepfrut
1 1/2 lingura mustar, 1 1/2 lingura miere
1/4 lingurita boia de ardei iute
4 fileuri de somon (a cate 170 g)
700 g varza kale, fara tulpini, tocata, sau frunze tinere de spanac
3 linguri ulei de masline
1/2 ardei gras rosu, curatat, tocat fin
1/2 ardei gras galben, curatat, tocat fin

Preparare:

Intr-un vas mare, in care sa incapa fileurile de peste pe un singur strat, se amesteca sucul de grepfrut cu mustarul, mierea si boiaua. Se pun fileurile si se imbiba pe ambele parti cu marinata. Se pune vasul la frigider timp de 30 de minute.
Se incinge rotisorul.

Intr-o oala mare, se clocotesc 500 ml de apa. Se pune varza kale si se fierbe 5 minute. Se scurge de apa. Se stoarce pentru a indeparta apa in exces.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga ardeii si se calesc 1 minut. Se adauga varza kale. Se caleste 3 minute, pana se moaie. Se ia tigaia de pe foc si se mentine calda.

Se scoate somonul din marinata. Se pune cu pielea in jos, in tava rotisorului, care a fost tapetata cu folie. Se pastreaza marinata.

Se rumeneste pestele 3 minute, la 10 cm distanta de sursa de caldura. Se stropeste cu marinata. Se mai rumeneste 3-4 minute, pana cand carnea devine opaca si se desface cand este intepata. Se serveste somonul pe un pat de varza kale si ardei.

Stiati ca…

… frunzele de bok choi pot fi fierte inabusit ca orice alte legume cu frunze verzi si ca tulpinile de varza kale pot fi taiate si puse in supe si tocane, la fel ca tijele de telina?

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
109
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza