Somon la gratar cu sos de ansoa

Aroma subtila a somonului este potentata de sosul sarat de ansoa. Se adauga lamaie, patrunjel proaspat si coaja de lamaie rasa
 
<p>Preparare: 10 minute, la foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

4 fileuri de somon, aproximativ 100 g fiecare
Ulei de masline pentru uns
Pentru sos:
2 fileuri de ansoa din conserva, scurse
1 catel de usturoi, zdrobit
Coaja rasa fin de la 1 lamaie
1 lingura suc de lamaie
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
2 linguri ulei de masline extravirgin
Ornare: frunze de patrunjel proaspat

Preparare

1. Pentru sos, se zvanta fileurile de ansoa, apoi se toaca fin. Se pun intr-un castron impreuna cu usturoiul, coaja rasa si sucul de lamaie si patrunjelul. Se asezoneaza dupa gust, apoi se adauga uleiul. Pentru ca fileurile de ansoa sunt sarate, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare.
2. Se pune la incalzit o tigaie pentru gratar sau una care nu lipeste. Se unge cu ulei si se asezoneaza somonul cu sare si piper pe ambele parti.
3. Cand tigaia s-a incalzit bine, se pun fileurile in ea, cu pielea in sus. Se prajesc 6 minute, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai prajesc inca 4 minute sau pana cand carnea devine opaca.
4. Se aranjeaza pe 4 farfurii, se stropeste cu sos si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Sugestie pentru servit: cartofi noi si salata verde stropita cu suc de lamaie.</p>

Vote it up
116
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza