Solutii simple pentru boli mortale

Iata cateva noutati medicale, care pot ajuta in situatii extreme, dar, uneori, si preventiv
 
<p>Inghetarea cancerului
Pacientii care au cancer esofagian, una dintre cele mai grave forme de cancer, au o noua optiune: criosprayul. Gastroenterologul introduce un endoscop flexibil pe gatul pacientului usor anesteziat. Pulverizarea nitrogenului lichid ucide tesutul malign, care se transforma in crusta si cade. In aproximativ o luna, in locul lui creste tesut nou, sanatos. Procedura presupune putina durere si poate vindeca stadiile premature ale cancerului.

Super analgezice
Aspirina poate preveni osteoporoza. In urma unui studiu, s-a constatat ca soarecii carora li s-a administrat echivalentul unei aspirine de 75 mg au manifestat mai putina pierdere de masa osoasa. Aspirina incetineste producerea celulelor T, care au rolul de a activa alte celule, responsabile pentru pierderea masei osoase. Aspirina amplifica si o enzima care ajuta la formarea oaselor. Mai sunt insa necesare teste pe oameni, pentru a vedea cat de sigur este tratamentul si pentru a stabili dozajul optim.

Vaccin antitumoral personalizat
Supravietuitoarele cancerului mamar, la care Herceptin, medicamentul impotriva cancerului, nu are niciun efect, vor avea la dispozitie o noua arma de lupta: vaccinul NeuVax. Conform cercetarilor, vaccinul determina sistemul imunitar sa atace celulele cu HER-2/neu, o proteina gasita la majoritatea pacientelor cu cancer mamar. Herceptin distruge cancerul la femeile cu un nivel ridicat al HER-2, dar nu functioneaza la cele care au un nivel scazut, aceste femei fiind in continuare expuse bolii. Un studiu efectuat pe 163 de paciente cu un nivel scazut al HER-2, care au facut vaccinul NeuVax, urmat de operatie, chimioterapie si raze, arata ca sansele de revenire a bolii scazusera la jumatate.

Tehnica impotriva caderii parului
Unul dintre efectele neplacute ale chimioterapiei poate fi redus la minimum daca pacientii isi racesc temperatura scalpului. Cercetatorii olandezi au descoperit ca pacientii care au purtat o casca racita electronic au avut pierderi de par mult mai mici.

Puterea ceaiului
Ceaiul verde poate preveni cancerul, dar, pe de alta parte, poate sa micsoreze si volumul tumorilor. Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii din Mississippi au administrat apa amestecata cu antioxidant din ceai verde soarecilor bolnavi de cancer mamar. Dupa cinci saptamani, tumorile lor erau cu 66% mai mici si cu 68% mai usoare decat ale soarecilor care bausera apa simpla. </p>

Vote it up
431
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza