Solutii pentru tratarea ochilor uscati

Va simtiti ochii obositi o zi grea sau dupa ce ati stat in vant ori ati citit prea mult?
 

Daca va simtiti ochii obositi, iritati si durerosi dupa o zi grea sau dupa ce ati stat in vant ori ati citit prea mult, ati putea suferi de sindromul ochilor uscati. Acesta apare mai frecvent odata cu varsta, deoarece ochii produc mai putin lichid lacrimal care sa-i umezeasca. Intre alte simptome se numara mancarimea, roseata usoara, senzatia de nisip in ochi si de somno­lenta. In mod curios, ochii ar putea si sa lacrimeze abundent ca reactie la iritatie – chiar intr-atat incat sa va curga lacrimile pe fata –, dar aceste lacrimi apoase nu ajuta, deseori uscand si mai mult ochii. Vestea cea buna e ca problema se remediaza usor. Iata cateva tratamente:

• Lacrimi artificiale. Picaturile oftalmice speciale, numite lacrimi artificiale, care pastreaza umezeala ochiului si sporesc lubrifierea, amelioreaza uscaciunea. Se pot obtine fara reteta.

• Unguent. Folositi unguent oftalmic pentru lubrifierea ochilor peste noapte, dar aplicati-l doar inainte de culcare, deoarece face vederea neclara. Daca purtati lentile de contact, scoateti-le inainte de a folosi unguentul.

Operatie. Uscaciunea acuta a ochilor poate fi rezolvata printr-o proce­dura simpla, executata de oftalmolog. Discutati cu medicul si, daca pare o varianta buna, cereti-i o trimitere.

Vote it up
10
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza