Soarele este anticancerigen

Femeile care se expun la soare prezinta un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi de cancer mamar
<p>Femeile care se expun la soare zilnic in jur de trei ore prezinta un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi de cancer mamar, este concluzia unui studiu canadian, publicat in American Journal of Epidemiology. Oamenii de ştiinta sustin ca razele soarelui pot avea un efect anticancerigen, datorita faptului ca stimuleaza organismul sa produca vitamina D. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au comparat analizele a 3.101 de femei care sufereau de aceasta maladie cu cele ale 3. 471 de femei care nu se confruntau cu aceasta boala. Testele de laborator, realizate de experti, au aratat ca celulele glandelor mamare au capacitatea de a transforma vitamina D intr-un hormon eficient impotriva cancerului, informeaza Daliy Mail.
In plus, voluntarele au fost intrebate cat timp s-au expus la soare in perioada aprilie-octombrie. De asemenea, femeile au mai trebuit sa precizeze şi cat timp au facut plaja in diferite etape ale vietii: adolescenta, cand aveau 20 de ani, 30 de ani, 40 de ani, 50 de ani şi in intervalul 60-74 de ani.Rezultatele intregului studiu au aratat ca femeile care au petrecut cel putin 21 de ore pe saptamana la soare in perioada adolescentei prezentau un risc cu 29% mai mic de a se imbolnavi de cancer mamar, spre deosebire de cele care au stat mai putin de o ora la plaja.
Femeile care s-au expus la soare la varsta de 40-50 de ani prezentau un risc cu 26% mai mic de a se imbolnavi, iar in randul voluntarelor care erau trecute de 60 de ani şi se expuneau razelor ultraviolete riscul de a se imbolnavi era redus cu 50%. Expunerea la soare este, de asemenea, benefica şi pentru barbati, deoarece reprezentantii sexului masculin care fac plaja prezinta un risc redus de a se imbolnavi de boli cardiovasculare, dupa cum arata o cercetare americana realizata pe un eşantion de 119.000 de subiecti.
Razele solare mentin bioritmul organismului, ajuta la sintetizarea vitaminei D in corp şi au efect antiinflamator, precizeaza dermatologii. Pentru a beneficia de aceste efecte pozitive se recomanda folosirea cremelor cu factor de protectie adecvate fiecarui tip de ten şi evitarea expunerii la soare in intervalul 10 - 16.</p>
Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza