Smoothie de capsuni cu iaurt

O bautura racoritoare perfecta pentru a incepe ziua cu ea. Poate fi si diluata cu mai mult suc de portocale
 

Portii 4
Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

450 g capsuni coapte curatate
coaja rasa si sucul de la 1 portocala mare
150 g iaurt cu continut scazut de grasimi
1 lingura zahar tos, sau dupa gust (optional)
Pentru ornat (optional)
4 capsuni mici
4 felii mici de portocala

Preparare:

Se pun capsunile in blender si se adauga iaurtul plus coaja rasa si sucul de portocala. Se proceseaza pana se obtine un piure, adunand si ceea ce adera pe peretii containerului. Se gusta amestecul si se indulceste cu zahar, daca este necesar.
Ca sa se obtina o consistenta fina si omogena, se preseaza mixtura printr-o sita de nylon, pentru a indeparta semintele mici ale capsunilor, desi acest lucru nu este esential.
Se toarna smoothie-ul in pahare. Daca doriti se poate orna cu capsuni mici si feliute de portocala, despicate pentru a fi asezate pe buza paharului.

Cateva idei:

• Adaugati la capsuni o banana feliata. Aceasta va ingrosa textura smoothie-ului si va adauga un pic de dulceata naturala, asa ca trebuie sa gustati preparatul inainte de a adauga zahar – s-ar putea sa nu mai fie nevoie.
• Inlocuiti capsunile cu caise uscate, pentru un smoothie cu continut mai mare de beta-caroten si fibre solubile. Se fierb 200 g caise uscate in 900 ml ceai Earl Grey strecurat, 30 de minute, sau pana cand se moaie. Se racesc si se pun in blender, impreuna cu lichidul. Se adauga iaurtul, coaja rasa si sucul de portocala si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se gusta si se pune zahar, daca este necesar. Se serveste presarat cu cereale crocante de ovaz sau alune pecan, sau cu o granola de merisor sau afine.

Avantaje:

• Capsunile au putine calorii si sunt o excelenta sursa de vitamina C.
• Cea mai mare parte a iaurtului comercializat este „viu“, ceea ce inseamna ca are in componenta cantitati mari de bacterii benefice vii. Etichetele nu specifica in mod clar care tip de iaurt este „viu“, dar, daca este depozitat in sectiunile cu rafturi racite din supermarket, puteti fi aproape siguri ca este „viu“, adica nu a fost tratat termic dupa fermentatie, proces care distruge bacteriile benefice. Echilibrul bacterial al intestinelor este usor dat peste cap de stress, medicamente ca antibioticele, sau de o dieta saraca, dar un aflux regulat de bacterii „bune“, cum sunt cele aduse de iaurtul „viu“, poate ajuta la pastrarea unui tract digestiv sanatos.

Vote it up
259
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza