Smochine umplute în foietaj

Gătește împreună cu Andrei Aradits, de la singurcook.ro
 

Ingrediente

3 gălbenușuri

65 g zahăr

250 ml lapte

1/2 baton de vanilie

smochine, mere, nuci pecan, ghimbir confiat, piper

aluat de foietaj

unt topit

fructe de pădure

2-3 crenguțe cimbrișor lămâios

 

1. Încălzeşte laptele cu zahărul, adaugă vanilia (poate fi şi esenţă). Pune apoi gălbenuşurile şi fă liaison, cam ca la supa à la greque. Apoi lasă-l să se închege un pic pe foc înainte să-l bagi în frigider.

2. Smochinele sunt importante. Trebuie să fie coapte. Cică se poate şi cu unele uscate, dar trebuie ţinute înainte în apă. Umplutura: tai mărunt măr (sau pară, sau gutuie), nucile pecan (sau alune, migdale, nuci de macadamia, nuci normale), ghimbir confiat (sau proaspăt), pui un strop de piper şi umpli smochina.

3. Cu aluatul am greşit ceva. Fie l-am scos prea devreme din frigider şi s-a uscat, fie am pus prea mult unt. Devenise casant şi se rupea înainte să apuc să-l modelez artistic. Dacă eşti mai priceput(ă) în patiserii, sigur te descurci mai bine ca mine!

4. Fructele de pădure nu sunt doar decor, se poate şi fără, dar e mai trist. La fel crenguţele de cimbrişor lămâios. Dau un gust interesant.

 

Sursa: singurcook.ro

 

Vote it up
301
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza