Slush de ananas si capsuni

Acest mic dejun racoritor, combinatie de sorbet cu o bautura groasa, lipsita complet de grasimi, se face in cateva secunde
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 5–15 minute, plus cel putin 1 1/2 ora pentru decongelarea fructelor

Ingrediente:

8 cuburi de gheata
250 g capsuni curatate, congelate
250 g bucati de ananas proaspat, congelate
120 ml suc de ananas
2 linguri lapte praf degresat
1 lingura zahar vanilat sau zahar tos, sau dupa gust
fire de menta-ananas proaspat, pentru ornat (optional)

Preparare:

Se pun cuburile de gheata intr-un robot de bucatarie si se proceseaza pana ce sunt sfaramate fin de tot. Ca alternativa, se pot zdrobi intr-o punga de congelator, cu un rulou, si abia apoi puse in procesor.

Se adauga capsunile, bucatile de ananas, sucul de ananas si laptele praf si se proceseaza pana ce mixtura este destul de omogena, dar mai sunt inca vizibile bucatele mici de fruct sau de gheata.
Se gusta si se indulceste cu zahar, daca este necesar. (Cantitatea de zahar necesara depinde de dulceata fructelor.) Se proceseaza din nou, rapid.
Se toarna slush-ul in pahare inalte, se orneaza fiecare pahar cu un fir de menta-ananas, daca se doreste, si se serveste cu lingurite cu coada lunga.

Cateva idei:

• Prepararea poate fi si mai rapida daca gasiti pungi de 500 g amestec de fructe congelate.
• Preparati un slush de fructe de vara, cu o punga de 500 g de amestec de fructe congelate, inclusiv afine, mure, cirese, coacaze, zmeura si capsuni. Adaugati 4 linguri suc de por-tocale neindulcit si 2 linguri lapte praf degre-sat si procesati ingredientele. Indulciti cu putin zahar, daca este necesar.
• Pentru un slush tropical, folositi 400 g miez de mango tocat si 1 banana proaspata, circa 100 g. Adaugati 4 linguri lapte de cocos si 4 linguri suc de portocale neindulcit.
• Daca obtineti o cantitate mai mare decat cea dorita, ce ramane se poate congela intr-o tava de cubulete de gheata. Cu alta ocazie, se pot amesteca cubuletele intr-un robot de bucatarie ca sa obtineti un slush instant. Diluati cu suc de fructe, daca este nevoie.

Avantaje:

• Ananasul proaspat (si congelat) contine o substanta numita bromelaina, o enzima digestiva care poate descompune protei-nele. Exista dovezi ca bromelaina poate ajuta la desfacerea cheagurilor de sange si poate, deci, fi de ajutor in prevenirea bolilor de inima. Bromelaina are, de asemenea, o actiune antiinflamatorie si a fost folosita in tratarea artritei.
• Astazi se gasesc multe fructe congelate. Este convenabil sa le ai la indemana si pot fi o sursa de nutrienti mai buna decat unele fructe asa-zis proaspete, care au stat prea mult timp pe rafturi. Sunt potrivite in special la prepararea bauturilor procesate cu robotul pentru care textura fructului nu este importanta.
• Laptele praf degresat, care da sub-stanta acestui slush, contine calciu, esen-tial pentru sanatatea oaselor si dintilor, ca si proteine, zinc si vitaminele B2 si B12.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza