Sloppy Joe

Este o gustare extrem de populara in Statele Unite si consta intr-un sos bolognez gros, servit pe chifle
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 40 de minute

Ingrediente:

1 ceapa medie, tocata
340 g carne slaba de vita tocata
1 catel de usturoi pisat
1 cutie rosii tocate, in sos gros, circa 400 g
1 lingura ketchup de rosii
1 lingura sos Worcestershire
1 ardei gras verde curatat de seminte si tocat
2 lingurite oregano proaspat
4 chifle albe mari, circa 100 g fiecare
sare si piper

Preparare:

Se calesc intr-o tigaie mare teflonata ceapa, carnea tocata si usturoiul, la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, sau pana cand carnea se desface si este rumenita uniform, iar ceapa s-a muiat.

Se adauga rosiile tocate, cu suc cu tot, ketchupul de rosii, sosul Worcestershire, ardeiul gras si oregano. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se gateste 30 de minute, amestecand ocazional. Se adauga putina apa, sau supa, daca mixtura incepe sa devina prea uscata.

Cand carnea este aproape facuta, se incinge moderat grillul cuptorului. Se despica in jumatate chiflele si se prajesc pe fetele taiate, sub grill. Se asezoneaza mixtura de carne de vita cu sare si piper, dupa gust, apoi se asaza pe chifle si se serveste imediat.

Cateva idei:

• Pentru a prepara un Sloppy Joe in stil Tex Mex (Sloppy José), adaugati la mixtura de carne tocata 1 lingurita chimion macinat si putin sos chilli. Serviti-o pe felii groase de paine, sau rulati-o in tortillas moi, de grau.
• In loc de carne de vita tocata, puteti incerca mistret sau caprioara.
• Preparati un Sloppy Joe cu carne de porc si mere. Folositi carne slaba de porc in locul celei de vita si gatiti-o cu ceapa si usturoi, ca in reteta principala. La pasul 2, adaugati impreuna cu rosiile tocate 1 mar descojit si feliat, 1 lingura chutney de rosii, 1 lingurita salvie proaspata tocata si coaja rasa de la 1 portocala (se omit ketchupul de rosii, sosul Worcestershire, ardeiul gras verde si oregano). Se serveste pe baghete frantuzesti taiate in doua, pe lungime, sau cu paine ciabatta cu coaja crocanta.

Avantaje:

• Carnea de vita este mult mai slaba decat era cu ani in urma, datorita noilor tehnici de crestere si transare a animalelor – bine curatata, carnea de vita, inclusiv cea tocata, poate contine sub 5% grasimi. Daca folositi la rumenirea carnii o tigaie groasa teflonata, nu aveti nevoie de adaos de ulei sau unt.
• Carnea de vita are excelente calitati nutritive, fiind o buna sursa de minerale esentiale, cum sunt fierul si zincul, si de vitamine ca B6 si B12.
• Chiflele nu trebuie unse cu unt, caci sosul de carne este indeajuns de bogat si de suculent si umezeste painea foarte bine.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza