Slabeste la birou

Daca faci mai multe lucruri in timp ce mananci, vei inghiti mai multe calorii
 
<p>
Statul pe scaun opt ore pe zi la locul de munca este o condamnare la moarte metabolica, care consuma mai putin de 25 de calorii pe ora. Daca vrei sa consumi mai multe calorii, poti vorbi la telefon stand in picioare si vei consuma pana la 75 de calorii mai mult pe ora. Daca vorbesti la telefon 45 de minute in fiecare zi si vei sta in picioare in loc sa stai pe scaun, vei consuma 280 de calorii in plus pe saptamana – echivalentul de calorii consumate la o alergare de aproximativ 500 de metri pe saptamana.

•    Evita sa cumperi alimente nesanatoase de la magazinele de langa birou, cum ar fi mancarea fast food sau batoanele de ciocolata. Alege fructe sau incearca sa iti aduci ceva preparat acasa. E mai economicos si mai sanatos daca gatesti fara grasimi si prajeli.
•    La ora pranzului nu manca la calculator.
Daca faci mai multe lucruri in timp ce mananci, vei ajunge sa mananci mai mult. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca atunci cand participantii au mancat in timp ce utilizau un calculator, nu s-au saturat dupa masa. In plus, atunci cand li s-a oferit oferit o gustare 45 de minute mai tarziu, ei au mancat mai mult decat cei care nu au utilizat calculatorul in timp ce isi luau pranzul. Opreste monitorul sau nu mai manca la calculator, astfel incat sa te poti bucura de masa de pranz, fara multe distrageri.
•    Schimba-ti stilul de viata.
Nu este suficient sa mananci alimente sanatoase si sa faci exercitii fizice cateva saptamani, daca doresti sa scapi de kilogramele in plus pe termen lung. Aceste obiceiuri trebuie sa devina un mod de viata. Trebuie sa faci schimbari in rutina de zi cu zi, sa vezi ce anume din trecut a dus la acumularea de kilograme. Nu te descuraja daca rezultatele nu apar imediat.
•    Seteaza-ti o alarma pentru a te ridica de pe scaun o data pe ora sau macar la doua ore.
•    Foloseste un pedometru pentru a tine evidenta pasilor. Ar trebui sa faci de la 6000 la 10.000 de pasi pe zi.
•    Daca ai de transmis un mesaj colegilor de serviciu, o poti face mergand personal la ei, in los sa le trimiti un email.
•    Foloseste o casca pentru telefon, pentru a te putea deplasa in timp ce vorbesti.
Poti incerca sa mergi macar o zi pe saptamana cu bicicleta pana la serviciu.

</p>
Vote it up
244
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza