Slabeste in trei luni cu dieta franceza

Un regim alimentar bogat in proteine e solutia pentru cei care doresc sa slabeasca sanatos intr-un timp scurt
 
<p>Dieta, denumita Dukan, permite o pierdere in greutate de pana la 10 kilograme in trei luni. Expertii avertizeaza ca aceasta cura este recomandata persoanelor supraponderale, care au un indice de masa corporala cuprins intre 26 - 29. Astfel, ouale, pestele si carnea rosie, lipsita de grasime, sunt cele trei surse de proteine pe care se bazeaza regimul francez, care promite sa va aduca la greutatea dorita, fara eforturi sau privari majore de hrana, informeaza site-ul "maxisciences.com".
Regimul presupune patru etape
Pentru ca rezultatul sa fie cel dorit, regimul are patru faze, stimuland astfel organismul sa arda grasimile. In prima etapa,care dureaza 10 zile si este denumita faza de atac, persoana supraponderala va slabi brusc. In aceasta perioada se recomanda numai alimente bogate in proteine de inalta calitate, precum pestele, carnea si ouale. Desi lactatele sunt si ele o sursa importanta de proteine se recomanda evitarea lor in aceasta faza a dietei. In a doua etapa, denumita faza alternativa, legumele sunt introduse treptat, si se adopta un fel de regim disociat. Astfel, timp de trei zile se recomanda proteine pure, urmate de alte trei zile de proteine plus legume.
Portia de legume este marita in urmatoarele cinci zile, in asa fel incat la micul dejun se vor manca proteine cu o portie de legume, la pranz portia de proteine devine mai mica decat cea de legume, iar cina va consta numai in legume in stare naturala sau usor inabusite. Potrivit expertilor, aceasta faza dureaza pana la atingerea greutatii dorite.
Dupa ce am scapat de surplusul de kilograme, urmeaza a treia etapa, denumita faza de consolidare, ce are drept scop evitarea ingrasarii. Rezultatul trebuie intarit prin adoptarea unui nou regim bazat pe proteine si legume plus reintroducerea treptata a celorlalte alimente, precum lactatele, grasimile si fructele. Ultima etapa presupune o singura regula si anume o zi pe saptamana este dedicata consumului exclusiv de proteine.
Nutritionisti spun ca acesta este un regim echilibrat si sanatos, menit sa stimuleze metabolismul fara a-l da peste cap. "Pentru ca o dieta sa fie sanatoasa, o persoana trebuie sa slabeasca intre 2 sau cel mult 4 kilograme pe luna. Acest numar maxim de kilograme nu va da metabolismul peste cap", subliniaza medicul nutritionist Simona Berb.</p>
Vote it up
256
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza