Singuratatea duce la depresie

Un studiu arata ca adultii care locuiesc singuri consuma cu 80%  mai multe antidepresive decat cei care stau cu cineva
 
<p>
Un studiu realizat de cercetatori finlandezi indica faptul ca adultii care traiesc singuri prezinta un risc de depresie cu 80% mai ridicat decat cei care locuiesc cu familia, scrie BBC. Concluzia cercetarii se bazeaza pe datele consumului de anti-depresive in randul a 3.500 de persoane in perioada 2000 – 2008. In studiu se arata ca principalii factori care duc la depresie sunt conditii ale locuintei mai proaste in cazul femeilor si lipsa unui sprijin social in cazul barbatilor.

Autorii studiului subliniaza faptul ca numarul gospodariilor cu o singura persoana in tarile occidentale a crescut in ultimele trei decenii – unul dintre trei cetateni din SUA si Marea Britanie locuieste singur.
Participantii in cadrul studiului publicat de revista de sanatate publica a BioMed Central au fost finlandezi cu media de varsta de 44,6 ani – 1.695 barbati si 1.776 femei. Acestia au fost intrebati in anul 2000 daca traiesc singuri sau cu alte persoane. Au fost precizate si detalii referitoare la sprijin social, climatul de la locul de munca, educatie, venituri, conditiile locuintei in care traiesc, precum si la consumul de alcool, tutun si alte activitati.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care locuiau singure au cumparat cu 80% mai multe anti-depresive in urmatorii opt ani decat cei care imparteau locuinta cu cineva.
Dr. Laura Pulkki-Rabback, cea care a coordonat studiul realizat de Institutul Finlandez de Sanatate Ocupationala, a declarat ca riscul real de probleme de sanatate mentala in cazul celor care traiesc singuri este mai ridicat. “Acest tip de cercetare subestimeaza de obicei riscurile, pentru ca oamenii care ar avea cel mai ridicat nivel de risc sunt in general cei care nu completeaza chestionarul de-a lungul perioadei studiului. De asemenea, nu am putut estima cat de des intalnite sunt cazurile de depresie netratata.”
Traiul indepedent se leaga de sentimentul de izolare, lipsa de integrare sociala si incredere, ceea ce duce la riscuri pentru sanatatea mentala, se arata in studiu.
</p>
Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza