Sibiu, in topul Forbes

Orasul a fost inclus in top 10 cele mai idilice locuri din Europa
 

<p>

Descris precum un oras mic situat in inima Transilvaniei, cunoscut datorita frumusetiilor naturale, a peisajelor si a istoriei bogate, Sibiu a depasit chiar si Roma, capitala Italiei, dar si orasul spaniol Deia (regiunea Mallorca) in clasamentul american, relateaza incont.ro.

Astfel, Sibiu ocupa locul 8 in top 10 cele mai idilice locuri europene, realizat de revista Forbes din Statele Unite.

“Micul oras din Romania, populat de doar 160.000 de locuitori, se afla in inima Transilvaniei, regiune cunoscuta in special datorita legendei lui Dracula. Zona este cunoscuta pentru frumusetea Carpatiilor si a culturii istorice bogate. In 2007, Sibiu a fost considerat capitala europeana a culturii. Apartamentele  situate pe strazile pietruite, inconjurate de cladirile in culori pastelate, sunt cotate la putin sub 50.000 de euro”, scriu jurnalistii americani in Forbes despre orasul romanesc.
 
Sibiu a detronat Roma, „orasul celor 7 coline”, asa cum este cunoscuta capitala Italiei. „Orasul etern” are o populatie de peste 2,7 milioane de locuitori si este al treilea cel mai vizitat loc din statele UE. Un apartament de 50 de metri patrati, situat intr-o zona centrala a Romei, ajunge cu usurinta la 450.000 de euro.

Pe locul 10, dupa Sibiu si Roma se situeaza Deia, un mic sat spaniol aflat pe coasta de nord a Insulei Mallorca.

Forbes a urcat pe prima pozitie in topul sau Gaiole in Chianti, o regiune din vestul Italiei. Gazduieste anual Festivalul Vinului, eveniment care are loc, de regula, in luna septembrie. Aici, o ferma din secolul XVII situata pe dealurile din Chianti ajunge la fabuloasa suma de 600.000 de euro.
 
Iata intregul clasamentul Forbes al celor mai idilice 10 locuri din Europa:
 
1.  Regiunea Gaiole in Chianti, Italia
2.  Regiunea Saint-Rémy-de-Provence, Franta
3.  Copenhaga, Danemarca
4.  Insula Kefalonia, Grecia
5.  Ljubljana, Slovenia
6.  Burford, Anglia
7.  Budapesta, Ungaria
8.  Sibiu, Romania
9.  Roma, Italia
10. Deia, Spania

</p>

Vote it up
317
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza