Si prescolarii trebuie protejati!

E concluzia la care au ajuns copiii participanti la Scoala de Vara Europeana Sigur.info, dedicata Sigurantei pe Internet  
 
<p>38 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 15-19 ani, din zece tari, au participat, intre 17 si 23 iulie, la a doua editie a Scolii de Vara Europene Sigur.info, dedicata Sigurantei pe Internet, organizata de Salvati Copiii Romania.

In cadrul evenimentului, tinerii participanti au intocmit o rezolutie cu scopul de a aduce masurile necesare pentru o utilizare sigura a Internetului in atentia opiniei publice si a autoritatilor competente si responsabile de modificarea legislatiei si perspectivei sociale si educationale.

Tinerii specialisti in siguranta online si informarea grupurilor-tinta vizate de acest subiect au dezbatut problemele cu care se confrunta utilizatorii de Internet din toata Europa si au formulat solutii pentru atenuarea acestora.

Una dintre cele mai apasatoare si frecvente probleme identificate de participanti este reprezentata de necesitatea unei educatii de baza privind utilizarea in conditii de securitate si siguranta a calculatorului adultilor, punctand in mod special parintii si profesorii.

Drept dovada a unei cresteri exponentiale a rolului jucat de noile tehnologii in viata de zi cu zi sta utilizarea calculatorului si a Internetului de catre un numar din ce in ce mai crescut de prescolari.

Conform studiului EU Kids Online II, varsta la care copiii intra pentru prima data pe Internet este in continua scadere, varsta medie in Romania pentru prima accesare fiind de 10 ani. 


In consecinta, un punct important al rezolutiei se refera la introducerea notiunilor de siguranta online si a orelor de competente in utilizarea computerului in gradinite.

Mai multe informatii se gasesc pe www.sigur.info.</p>

Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza