Shoppingul, un sport eficient

Prin mersul pe jos se ard 3,8 calorii pe minut, iar alergatul prin magazine consuma 5 calorii pe minut
 

<p>Abonament la sala, exercitii fizice epuizante - uita de toate astea. O echipa de cercetatori britanici sustin ca prin shopping ardem pana la 5 calorii pe minut. Specialistii spun ca prin mersul pe jos se ard doar 3,8 calorii pe minut, astfel ca alergatul prin magazine duce la arderea mai multor calorii.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii britanici au chestionat 3.000 de femei. Rezultatele au aratat ca sexul frumos face shopping de 132 de ori pe an, ceea ce presupune ca acestei activitati i se aloca in medie 159 de ore si 56 de minute. Un calcul simplu arata ca femeile ard, mergand la cumparaturi, peste 47.000 de calorii anual.

Cu cat iesirile sunt mai lungi cu atat mai bine, deoarece numarul caloriilor arse creste. In acelasi timp, media sondajului arata ca femeile ies la cumparaturi de 11 ori pe luna, doua dintre aceste iesiri sunt pentru a-si procura haine, cinci pentru mancare si patru la un magazin din apropierea casei, pentru a-si lua paine sau cafea.

Mai mult, sapte din 10 persoane chestionate au raspuns ca vin acasa extenuate dupa o raita prin magazine. Femeile au precizat ca se simt mai obosite dupa ce merg la cumparaturi decat atunci cand se intorc de la sala de sport.

In plus, cercetarea mai arata ca sase din 10 femei au raspuns ca realizeaza un consum mare de energie si, implicit, de calorii, preferand shoppingul in locul altor forme de exercitiu fizic.</p>

Vote it up
360
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza