Sfinxul și piramida lui Mikerinos din Egipt au fost restaurate

Monumentele nu au mai fost restaurate din 2010
 

Autoritățile egiptene au anunțat încheierea lucrărilor de restaurare a celebrului Sfinx și a piramidei lui Mikerinos, cea mai mică dintre cele trei piramide situate în podișul Gizeh, a informat joi ministrul antichităților, Mamduh al Damati, citat de EFE și preluat de Agerpres.

Experții au reparat fisurile apărute în unele blocuri de piatră din partea de nord a Sfinxului, instalate în timpul proceselor anterioare de restaurare din anii '80. Blocurile de piatră din aceste zone au fost întărite cu un amestec de pietriș și var. Ministrul Al Damati a subliniat într-un comunicat că fisurile au fost provocate de eroziune și că monumentul nu a mai fost restaurat din 2010. Ultimele lucrări, începute în august, au vizat reparații în zona gâtului și pieptului monumentului, care sunt și cele mai fragile. Veche de 4.600 de ani, statuia - care reprezintă o figură jumătate om, jumătate leu - era venerată în epoca faraonică.

În ce privește piramida lui Mikerinos, lucrările au inclus un tratament împotriva salinizării zidurilor interioare și instalarea unui nou sistem de iluminare și de ventilare a pasajelor și a sălilor.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
322
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza