Sfecla rosie scade presiunea arteriala

Nitratii continuti de acest aliment actioneaza asupra organismului dilatand vasele de sange, sustin cercetatorii
 

<p>Sucul de sfecla rosie reduce presiunea arteriala, micsorand riscul bolilor cardiovasculare si prevenind aparitia atacului cerebral, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la o universitate londoneza.

In cadrul cercetarii s-a constatat ca persoanele care beau zilnic cate un pahar de suc de sfecla rosie au tensiunea arteriala mai mica decat oamenii care nu recurg la acest "tratament", relateaza cotidianul britanic "Daily Mail". Cercetatorii au pus acest efect pe seama unei substante denumite nitrat. Voluntarilor li s-au administrat atat tablete de nitrati, cat si suc de sfecla rosie, iar specialistii au observat un efect similar in ambele cazuri, respectiv scaderea tensiunii arteriale. Potrivit oamenilor de stiinta, nitratii actioneaza asupra organismului dilatand vasele de sange si scazand tensiunea.

Pe de alta parte, specialistii in nutritie sustin ca sfecla are un continut ridicat de potasiu si acid folic, cunoscut si sub denumirea de vitamina B9, fapt ce duce la scaderea riscului de boli de inima. Mai mult, acidul folic este util si necesar in dieta femeilor insarcinate scazand semnificativ riscul aparitiilor malformatiilor congenitale. De asemenea, continutul de potasiu este mai mare decat la drojdia de bere. Proprietatile benefice ale sfeclei se pastreaza indiferent daca este servita cruda sau preparata, fiarta sau gatita la cuptor. Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate, precizeaza nutritionistii.</p>

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza