Sfaturi pentru o piele sănătoasă

Cele mai bune metode de îngrijire a pielii și de a ține sub control factorii care o afectează
 

Îmbătrânirea duce la subțierea și uscarea pielii. Deși nu aveți nici un control asupra vârstei, puteți controla alți factori care vă afectează pielea, precum alimentația nesănătoasă și fumul de țigară. Pielea este prima linie de apărare a sistemului imunitar, care ne protejează împotriva legiunilor de microbi, dar este vulnerabilă la factori de mediu precum lumina soarelui.

 

Faceți dușuri scurte, cu apă călduță. Renunțați la dușurile lungi și fierbinți; optați pentru cele scurte, cu apă călduță. Expunerea îndelungată la apă fierbinte reduce umiditatea pielii și înlătură uleiurile protectoare. Dușul nu trebuie să dureze peste 10 minute, iar apa să nu fie caldă.

Tratați gâtul și pieptul ca pe niște extensii ale feței. Gâtul și partea superioară a pieptului au o piele foarte sensibilă, care trădează imediat primele semne de îmbătrânire precum uscăciunea. Pentru a menține tinerețea acestor părți ale corpului, folosiți creme de curățare pentru față, care hidratează și curăță cu blândețe, în loc de săpunuri deodorante, ce usucă pielea.

Evitați factorii care distrug pielea. Renunțați la fumat, la solar și la plajă – acești factori îmbătrânesc prematur pielea.

Aplicați ulei de măsline. În fiecare seară, masați fața, coatele, genunchii și partea din spate a brațelor cu câteva picături de ulei de măsline. Acesta conține grăsimi mononesaturate, care împrospătează și hidratează pielea fără a lăsa reziduuri grase.

Puneți draperii opace în dormitor. Astfel veți preveni tulburările de somn sau insomnia cauzate de lumina de afară. Somnul este esențial pentru sănătatea pielii, deoarece majoritatea celulelor se refac și se regenerează în timp ce dormim.

Hidratați-vă seara. Pentru ca mâinile și picioarele dvs. să se bucure de o piele moale, cu aspect tânăr, aplicați cremă hidratantă din belșug înainte de a merge la culcare, apoi puneți-vă șosete și mănuși subțiri pe timpul nopții.

Refaceți rezerva de colagen. Începeți ziua cu un pahar de suc de portocale, care ajută la refacerea colagenului, o substanță ce menține netezimea și tinerețea pielii. Sucul de portocale este bogat în vitamina C, esențială pentru producerea colagenului în organism. Alte alimente care conțin cantități mari de vitamina C sunt fructele guava, kiwi și ardeii roșii.

Puneți-vă coatele aspre și uscate în jumătăți de grepfrut. Mai întâi exfoliați pielea de pe coate sub duș sau în cadă, apoi tăiați un grepfrut în două și așezați-vă coatele în cele două jumătăți pentru 15 minute. Acidul din grepfrut netezește foarte bine pielea.

 

Sursa: Reader’s Digest - “Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătatea ta”

Vote it up
138
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza