Sexul bebelusului, la secret

Medicii din Europa ar putea sa nu mai aiba voie sa dezvaluie sexul copilului, inainte de nastere
 
<p>Consiliul Europei discuta, in aceste zile, pe marginea unui proiect legislativ care impune medicilor sa nu mai comunice viitorilor parinti sexul copilului. Masura este o incercare de a preveni parintii sa comita "avorturi selective", care au ajuns la un numar ingrijorator in unele tari foste sovietice, membre ale Consiliului, in special Armenia, Azerbaidjan si Albania. Selectia pre-natala ar putea fi permisa numai pentru a se evita boli ereditare grave legate de un anumit sex.

Pentru moment, viitorii parinti nu au primit bine vestea. Cei din Marea Britanie au protestat deja impotriva propunerii. Este de inteles atunci cand tinem cont ca anumite decizii se bazeaza pe sexul copilului, cum ar fi cumpararea hainutelor si decorarea camerei. Deciziile acestea pot parea neimportante, insa ele afecteaza bugetul familiei si nu numai. Varuirea peretilor, schimbarea podelelor si orice alte lucrari necesita o amenajare se traduce in vapori toxici, praf, curent - toate de evitat cand ai un nou-nascut in casa.

Votul asupra acestui proiect se va da pe 7 octombrie, insa, chiar si asa, Consiliul Europei nu poate impune guvernelor sa o aplice. Astfel, prin absurd, se poate intampla ca legea sa fie aplicata in tari care nu se confrunta cu avorturi pe motive de sex si sa fie cu desavarsire ignorata in tarile vizate de fapt.

Pe de alta parte, din punct de vedere medical si legal, in prezent este foarte greu in Europa sa faci un avort pe motiv ca fatul nu are sexul dorit. In cele mai multe cazuri doctorul determina sexul copilului la ecografia din saptamana 20, varsta la care nu se mai fac avorturi decat pe motive medicale serioase.</p>

Vote it up
371
Ai votat deja!Voteaza