Sesiune de gatit cu Ioana

Bucataria restaurantului bucurestean Bel Mondo a fost gazda unui nou cooking party marca Lumearetetelor.ro
 
<p>Protagoniste

- Ioana Grigore (foto, dreapta), manager Lumearetetelor.ro si prima castigatoare a concursului culinar "Academia lui Horia", de la Prima TV
- Cristina Anastasescu (foto, centru - 27 ani), fost buyer de publicitate care s-a lasat de vechea meserie pentru a se dedica pasiunii sale, gatitul. Acum este studenta lui Petrisor Tanase la cursurile de gatit THR si autoarea blogului culinar Bake Haus
- Ana-Florina Fecioru (foto stanga - 23 ani), studenta in managementul activitatilor turistice la Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti, care ne-a gasit site-ul pe Google si s-a inscris la eveniment trimitandu-ne un comentariu pe site

Planul de bataie

Aperitive
Pachetele cu ricotta (reteta Ioanei)
Baghete cu branza si usturoi (reteta Ioanei)
Salata crocanta de sfecla cu branza feta si pere (reteta Cristinei)

Fel principal
Tagliatelle cu crema dovleac (reteta Ioanei)
Rulou din piept de pui umplut cu branza si ierburi (reteta Cristinei)

Desert
Tarta cu crema de vanilie si struguri (reteta Cristinei)

Frontul de lupta

Sub supravegherea atenta a Ioanei, Florina a tocat usturoiul si verdeturile si a preparat crema pentru pachetelele cu ricotta. A mai contribuit la baghetele cu branza si usturoi, care au fost coapte invelite in staniol. "Mi-a placut foarte mult. Am incercat sa le dau o mana de ajutor tuturor, deoarece scopul meu era sa terminam mai repede ca sa mananc. Nu de alta, dar vazand atatea ingrediente apetisante mi se facuse foame...!", a declarat Florina la final. Ea crede ca Ioana ar trebui sa se faca profesoara si sa-si deschida o scoala de gatit.

Ioana a mai facut paste cu crema de dovleac, o reteta draga ei, pe care voia de mult sa o testeze.

Intre timp, Cristina a preparat doua feluri ambitioase si destul de complicate: rulouri din piept de pui cu branza si ierburi si tarta cu crema de vanilie si struguri.

Momentele de suspans nu au lipsit, ca in orice bucatarie, dar bucatarul-sef de la Bel Mondo, Mihai Romaniuc, a salvat situatia. Cristina povesteste: "Mi-a placut mult ca pe fata lui nu citeai nimic, vorbea putin, iar cand o facea, critica mult. Dar intr-un mod constructiv, mai ales pentru mine, care ma pregatesc sa devin bucatar profesionist. Am avut ce invata. De exemplu, m-a certat ca am legat rulourile de pui cu scobitori si mi-a vandut un pont de adevarat maestru: rulourile trebuiau fiecare invelite in folie de aluminiu, scufundate in baie de ulei incins timp de doua minute si apoi date la cuptor, pentru a-si pastra forma si a nu se scurge umplutura."

Deznodamant

Evident ca, la fel ca orice poveste, finalul e cu happy end. Si cu ospat, desigur!
Cele trei eroine au primit si un sfat final de la Chef-ul restaurantului Bel Mondo. Mihai Romaniuc le-a indemnat sa experimenteze, sa fie creative si sa nu ezite sa-si surprinda oaspetii cu combinatii inedite in felurile pe care le gatesc.

Nu uitati ca aveti sansa de a fi invitati la o viitoare sesiune de gatit cu Ioana Grigore daca postati un comentariu pe site-ul Lumearetetelor.ro! </p>

Vote it up
199
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza