Sendviș cu pui și mango

Un preparat ideal pentru gurmanzi, cu un amestec neobișnuit de arome
 

Ingrediente pentru 4 porții

6 linguri muștar cu boabe

4 lingurițe miere lichidă

sare, piper negru

4 pulpe de pui, dezosate, fără piele (aproximativ 100 g fiecare)

4 chifle (integrale)

4 mici frunze de salată verde

2 mango coapte mici, tăiate

2 cepe verzi, tăiate în inele subțiri (după gust)

 

1. Se încălzește cuptorul la 180°C (convecție 160°C, gaze 2-3). Se amestecă mierea și muștarul și se condimentează cu sare și piper.

2. Se aplatizează pulpele de pui și se așază cu partea acoperită de piele în sus într-un vas termorezistent uns ușor. Din amestecul de muștar și miere se pun deoparte 2 linguri, cu restul se ung pulpele de pui. Apoi se introduce la cuptor 12-15 minute. Dacă la înfigerea unui cuțit ascuțit în pulpele de pui iese o zeamă limpede, acestea sunt gata.

3. Între timp, se taie și se prăjesc chiflele. Se așază câte 1 frunză de salată pe jumătăți­le inferioare ale chiflelor. Apoi se pun feliile de mango și se presară ceapă verde, după gust. Jumătățile superioare ale chiflelor se ung cu restul amestecului de miere și muștar.

4. Se așază pulpele de pui fierte peste feliile de mango și se acoperă cu câte 1 frunză de salată verde, peste care se pune jumătatea superioară a chiflei și se apasă ușor.

Vote it up
68
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza