Sendviș cu pui și maioneză

Gustos, aromat și foarte ușor de preparat, se poate consuma și cald, și rece
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 lămâie mare

50 g maioneză light

2 linguri busuioc proaspăt, tocat, sau 2 lingurițe busuioc uscat

4 jumătăți file piept de pui (120 g fiecare)

piper cu lămâie

ulei (pentru ungere)

4 pâinici alungite (60 g fiecare), tăiate pe jumătate

1 buchet mic de rucola sau de creson, curățat

2 roșii medii, feliate

 

1. Se spală lămâia cu apă caldă, se rade coaja și se stoarce sucul. Se amestecă maioneza, busuiocul și coaja de lămâie într-un castron. Se presară fileurile de piept de pui cu piper cu lămâie.

2. Se unge cu ulei o tigaie acoperită pentru grătar. Se încinge la foc mediu pe aragaz (atenție să nu fumege). Se prăjește carnea de pui timp de aproximativ 4 minute, până când încep să se vadă liniile grătarului. Se întoarce carnea și se stropește cu suc de lămâie. Se mai prăjește încă 3 minute, până când iese suc limpede din carne.

3. Se taie pieptul în felii subțiri. Jumătățile pâinicilor se ung cu maioneză cu busuioc, deasupra se așază jumătate din rucola, carnea și roșiile, apoi din nou rucola. Se acoperă cu jumătatea superioară a pâinicii. Celelalte sendvișuri se pregătesc identic.

 

Vote it up
82
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza