Se schimba calendarul Bac-ului

Proba de evaluare a competentelor digitale va incepe pe 10 iunie
Ministerul Educatiei a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca proba de evaluare a competentelor digitale - proba D (proba scrisa/practica) va fi sustinuta de absolventi incepand cu data de 10 iunie, si nu pe 13 iunie, asa cum era prevazut initial in calendarul examenului de Bacalaureat.
 
Anuntul vine la cateva ore dupa ce reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca data de incepere a acestei probe a fost stabilita la 14 iunie. In comunicat, Ministerul precizeaza ca "prima si a doua zi de Rusalii (12-13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza". "In urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011", informeaza Ministerul Educatiei.
 
In comunicatul remis de Ministerul Educatiei se arata ca "Proba D de evaluare a competentelor digitale va incepe in data de 10 iunie". "Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicata, prima si a doua zi de Rusalii (12-13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza. In perioada premergatoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat. In urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011".
 
Ministerul precizeaza ca "in luarea deciziei s-a tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine in data de 20 iunie - proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (intelegerea textului audiat si proba scrisa)".
 
"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a solicitat inspectoratelor scolare judetene/a Municipiului Bucuresti sa ia toate masurile necesare pentru comunicarea acestei decizii in unitatile de invatamant si pentru informarea corecta a tuturor candidatilor". Ministerul precizeaza ca perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la 5 zile. In finalul comunicatului, Ministerul anunta ca, "potrivit OM 4.799/2010, perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificata (6 iunie - 1 iulie 2011) si ca principiile pe care se bazeaza textul legislativ permit Ministerului Educatiei orice adaptare la situatii si nevoi concrete".
 
Cu doar cateva ore inaintea publicarii acestui comunicat de presa, Ministerul Educatiei anunta data de 14 iunie ca fiind prima zi de desfasurare a probei de evaluare a competentelor digitale. Reprezentantii Ministerului Educatiei declarau atunci pentru HotNews.ro ca "proba de evaluare a competentelor digitale - proba D (proba scrisa/practica) va fi sustinuta de absolventi incepand cu data de 14 iunie, din cauza faptului ca 13 iunie (data la care trebuia sa se desfasoara prima zi a Probei D, conform calendarului de BAC) este zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza".
 
Mai multe amanunte despre calendarului examenului de Bacalaureat, poti afla de AICI http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8760593-bac-2011-schimba-calendarul...
Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza