Se joacă sau vrea să te muște?

Ce semnale transmit câinii când se simt în pericol    
 

Victoria Stilwell, specialist în antrenarea câinilor şi gazda emisiunii “It’s Me or the Dog” de pe Animal Planet, spune că cele mai evidente semne de avertizare sunt lătratul, mârâitul, poziţia plată a urechilor câinelui sau ridicarea lor bruscă.

În condiţii de stres, unii câini salivează sau tremură, mai spune specialistul, citat de Wall Street Journal. “Dacă dă din coadă atunci cânt te vede nu înseamnă neapărat că un câine este bucuros. Câinii pot da din coadă şi atunci când sunt supăraţi sau suprastimulaţi”, avertizează Victoria Stilwell. Dacă un câine necunoscut se aşază pe spate, cu burta în sus, asta nu înseamnă neapărat că vrea să fie mângâiat, ci chiar că vrea să vă îndepărtaţi.

De cele mai multe ori, câinii atacă pentru că sunt speriaţi. Printre semnalele care te anunţă că unui câine îi este frică se numără căscatul, tensionarea corpului sau privirea fixă. De asemenea, unii câini ridică uşor una dintre labele din faţă sau îşi ridică uşor buza pentru a-şi arăta dinţii.

Victoria Stilwell le recomandă proprietarilor de câini să ia mereu ceva de mâncare cu ei când ies la plimbare. “Dacă văd un câine că se apropie de al meu şi nu-mi place cum arată, iau câteva bobiţe sau biscuiţi şi le arunc departe. În nouă cazuri din 10 câinii se duc la mâncare”.

Sursa: eva.ro

Vote it up
232
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza