Se deschide stagiunea de povesti

Incepe cea de-a patruzeci si noua stagiune teatrala pentru Teatrul Ion Creanga, teatrul pentru copii intrat in constiinta multor generatii
 

<p>

Pe scena salii Rapsodia, stagiunea incepe cu mare veselie, in data de 14 septembrie, de la 11.00, cand are loc avanpremiera mult asteptata si dedicata copiilor cu varsta de peste 8 ani: "Renart Vulpoiul". Spectacolul este inspirat dintr-un volum de povestiri, intitulat “Roman de Renart”, din Franta secolelor XII si XIII, si dramatizat de Constantin Dicu.

Reprezentatia aduce, in fața publicului spectator, povestea unei trupe de artisti care reimagineaza aventurile istetului vulpoi medieval, jucandu-se de-a teatrul in teatru. Imbinand intr-o maniera ludica parodiile muzicale si fabulele moralizatoare, "Renart Vulpoiul" se doreste a fi un spectacol distractiv, pentru copii si parinti deopotriva, o intalnire neconventionala cu teatrul, la granita dintre scena si regatul animalelor. Regia: Constantin Dicu; Scenografia: Vladimir Turturica; Asistent scenografie: Anca Paslaru și Delia Ionescu; Coregrafia: Andrea Gavriliu; in distribuție: Daniel Tudorica, Gabriel Vodnar/Oliviu Cristian Bughiu, Mirela Busuioc, Ilinca Atanasiu, Monica Florescu, Nicu Botezatu, Nicoleta Rusu, Marina Secasiu, Iuliana Costiniu, Marius Nanau, Voicu Hetel, Cristian Irimia.

Potrivit institutiei teatrale, in paralel cu spectacolele de la sala Rapsodia de pe str. Lipscani, Teatrul Ion Creanga organizeaza si o serie de ateliere de teatru si activitați educationale, precum cursurile ''Clubul Micului Actor''. Acestea au deja un renume bine construit si sunt apreciate de parinti, fiind coordonate de  actrite cu experienta care, prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, creaza un mediu perfect pentru dezvoltarea imaginatiei copiilor, creativitatii si a abilitatilor de comunicare. Dedicate copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, exercitiile si jocurile propuse sunt special create pentru fiecare participant in parte, profesoarele tinand cont de personalitatea acestora. Inscrierile au inceput deja si vor tine pana luni, 16 septembrie.    
        
Initiat in anul 2005, de catre Cornel Todea pentru Teatrul Ion Creanga, cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, va avea loc in perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c. Evenimentul isi propune sa fie un program complex de educatie teatrala, culturalizare si formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri si ateliere de teatru.

La evenimentul din aceasta toamna au fost selectate trupe profesioniste din tari precum: Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia, Bulgaria, dar și din Romania. O mare parte dintre acestea au fost deja premiate la festivaluri renumite din strainatate. De altfel, organizatorii anunța ca in acest an iși vor largi spatiul de joc, cu reprezentatii ce vor fi sustinute la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Gradinita Miruna si Scoala Gimnaziala 186 "Elena Vacarescu". Organizatorii au creat o pagina de Facebook speciala pentru promovarea acestui eveniment: Facebook/FestivalTeatrupentruCopii, iar programul va fi anuntat in curand, odata cu punerea in vanzare a biletelor si abonamentelor.

Drept activitate in aer liber, cel mai curand ii veți putea intalni pe actorii Teatrului Ion Creanga intr-un spectacol interactiv ce va avea loc in fața Bancii Naționale Romane, de pe str. Lipscani, cu ocazia evenimentului Park(ing) Day, din data de 21 septembrie, ora 13.00.

</p>

Vote it up
290
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza