Se cauta tineri scenaristi

Tinerii scenaristi sunt asteptati sa se inscrie la concursul Strangers Script Lab pana la 15 iulie 
<p>15 iulie este noul termen limita pentru trimiterea propunerilor pentru proiectul Strangers Script Lab, care are ca scop atat obtinerea unor scenarii profesioniste, care au potentialul de a deveni filme de succes, cat si crearea unui context creativ care sa incurajeze tinerii scenaristi sa interactioneze cu oameni din domenii artistice cat mai variate.

Scenaristii profesionisti sau amatori sunt invitati sa acceseze siteul www.strangerslab.eu si sa completeze aplicatia din sectiunea APPLY. Aplicantii trebuie sa incarce un document, in format PDF care sa contina un “treatment” de 10 pagini pentru un scenariu de lungmetraj, un fragment de 3-5 pagini dintr-un scenariu precedent, CV-ul personal si o fotografie reprezentativa.

Singura regula este ca subiectele propuse sa aiba o componenta de discriminare etnica (un personaj, un sub-plot, o intriga etc. care sa marcheze aceasta tema).

Mai multi lectori romani si straini, atat din industria filmului, cat si din mass-media si alte domenii artistice, printre care  Matthieu Darras, fondator Nisi Masa, director artistic Bratislava IFF, membru al Semaine de la Critique, critic de film Positif, Andreea Esca, Edward Lawrenson, critic de film Screen International, director artistic London Film Festival, Bogdan Serban, prezentator Radio Guerilla, si Catalin Mitulescu, regizor si scenarist vor citi si analiza aceste proiecte.

Pe baza notarii propunerilor acestoria, vor fi selectate 5 propuneri si cei 5 autori alesi vor fi acceptati in laborator, unde, pe parcursul celor doua sesiuni de o saptamana, isi vor dezvolta proiectele din stadiul de “treatment” pana la prima versiune, sub indrumarea unor specialisti in domeniu.

Cel mai bun lung metraj apreciat de comisie va fi premiat cu 2000 de euro, la sfarsitul laboratorului.</p>

Vote it up
311
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza