Se apropie testele nationale

Zilele fierbinti pentru elevii din clasa a VIII-a bat la usa. Pe 20 iunie incep testele nationale 
<p>Potrivit datelor oficiale, 255.000 de absolventi de gimnaziu sunt asteptati sa studieze in liceele din toata tara la zi, seral sau la cursuri cu frecventa redusa.
In Bucuresti, institutiile liceale pot primi 15.600 de de copii in clasa a IX-a. Cele mai multe locuri sunt scoase de Colegiul Economic Viilor – 360, in timp ce liceele „Mihai Viteazul" si „Gheorghe Lazar" ofera cate 300 de locuri, “bataia” mare fiin pe clasele de matematica-informatica.

Liceele sportive sau cele care ofera specializari bilingve organizeaza intre 1 si 3 iunie probele de aptitudini, candidatii urmand sa afle rezultatele pe 5 iunie. Abia dupa ce au fost declarati admisi ei isi pot trece ca prima obtiune pe fisele de inscriere liceul respectiv.

Pe 10 iunie, elevii de clasa a VIII-a incheie cursurile si incep probele scrise la Evaluarea Nationala. Primul test va fi cel de Limba si literatura romana pe 20 iunie. Rezultatele finale se vor afisa pe 27 iunie. Intre 29 iunie si 5 iulie, absolventii trebuie sa se decida la ce liceu vor sa invete si sa completeze cu atentie optiunile in fisele de inscriere. Pe 13 iulie, viitorii boboci vor putea afla unde vor studia cel putin pentru patru ani, in ordinea mediilor.

Media de admitere la liceu va reprezenta 50% din media generala la evaluarea nationala si 50% din media generala de absolvire a ciclului gimnazial. Pentru promotiile anterioare se va lua in calcul media generala de la Capacitate, Testare nationala sau teze cu subiect unic, in functie de anul absolvirii clasei a VIII-a.

Iata calendarul admiterii: 

1-3 iunie - Desfasurarea probelor de aptitudini la liceele care solicita astfel de probe

- 10 iunie - Incheierea cursurilor

- 13-15 iunie - Inscrierea la Evaluarea Nationala

- 20 iunie - Limba si literatura romana - proba scrisa

- 21 iunie - Limba si literatura materna - proba scrisa

- 22 iunie - Matematica - proba scrisa

- 24 iunie - Afisarea rezultatelor

- 24 iunie - Depunerea contestatiilor

- 25-26 iunie - Rezolvarea contestatiilor

- 27 iunie - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

- 29 iunie - 5 iulie - Completarea optiunilor in fisele de inscriere

- 13 iulie - Afisarea listelor de admitere la liceu

- 15-25 iulie - Depunerea dosarelor de inscriere</p>

Vote it up
212
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza