Scrumbii afumate cu grepfrut

Gustul proaspat, dulce-acrisor, al grepfrutului rosu se suprapune cu cel subtil si sarat al pestelui, intr-o combinatie puternica
 
<p >Ingrediente

1 fileu de sardia afumata
1 grepfrut rosu mare
1 avocado mare si bine copt
chives
piper negru

Preparare

Pentru o portie, se ia un fileu de sardina afumata si se curata de piele: se pune pe tocator , se insereaza cutitul spre coada fileului, intre piele si carne, sprijinit de tocator, si se trage pielea cu o mana in timp ce cu cealalta se impinge cutitul inainte, care va aluneca peste pielea pestelui si tocator.

Se taie fileul pe diagonala, in fasii subtiri. Pentru patru portii, se descojeste si se desface in feliute un grepfrut rosu mare, deasupra unui vas, in care se va colecta sucul.

Se taie cubulete pulpa unui avocado mare si bine copt si se adauga in vas.

Se presara cateva fire de chives peste aceasta salsa, se asezoneaza generos cu piper negru si se amesteca bine.

Se combina apoi cu sardina afumata si se orneaza cu arpagic.</p>

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza