Scrob cu ciuperci

Pentru micul dejun din weekend, Ioana va sugereaza pe blogul ei sa pregatiti pentru intreaga familie un scrob cu spanac si ciuperci
 
<p>Reteta e foarte simpla, cu putine ingrediente si se prepara foarte rapid.
Daca doriti un mic dejun mai consistent, puteti adauga la scrob legume : ardei, ceapa verde, usturoi, poate si putina sunculita (sau jumari daca indrazniti), etc.
Ingredientele pe care le-am folosit ultima oara cand am vrut un mic dejun «light» au fost:
150 g spanac
100 g telemea de vaca
2 linguri ulei
2 linguri apa rece
1 ceapa mica
250 g ciuperci
4 oua
Sare
Piper
Am fiert spanacul. Daca aveti spanac proaspat, acesta se spala si apoi se pune intr-o oala, acoperindu-l cu un capac. Nu este necesara adaugarea apei, pentru ca spanacul se inabusa in apa ramasa pe frunze la spalare.
Intr-o tigaie am pus putin ulei si am calit ceapa taiata marunt. Aveti grija sa alegeti o tigaie suficient de mare astfel incat sa va incapa in ea toate ingredientele. Eu am preparat un scrob pentru 2 persoane, insa daca vreti sa faceti mai multe portii, si tigaia trebuie sa fie mai mare.
Am spalat ciupercile, le-am taiat feliute subtiri si le-am pus in tigaie, peste ceapa (atunci cand ceapa devenise sticloasa). Le-am lasat sa se inmoaie putin.

Am adaugat spanacul tocat.
In acest moment am dat focul iute, amestecand mereu 4-5 min pana s-a evaporat excesul de lichid de la ciuperci.

Intre timp am pregatit ouale: le-am spart si le-am batut cu furculita impreuna cu 2 linguri apa rece. Am pus ouale in tigaie peste restul ingredientelor.
Am gatit totul 5-10 minute pana s-a facut omleta. Pe la mijlocul timpului de prajire, am inceput sa amestec in oua transformandu-le intr-un scrob.
Am pus sare si piper proaspat ras si apoi am presarat si branza rasa. Am lasat totul inca 2-3 min pana s-a topit branza.
Le puteti servi alaturi de o salata asortata.

Sa aveti pofta!

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor </p>

<p> Am aflat de la contabili ca nu le plac variabilele. Solutia: credite cu rata fixa! Aplica </p>
 

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza