Scovergi cu compot de pere

Clătite subțiri din aluat dospit, servite cu compot de pere
 

Ingrediente pentru 6 porții

Scovergi:

½ lămâie

100 g unt

200 g făină de grâu

200 g făină de orz măcinată fin

1 plic drojdie uscată

cca 250 ml lapte călduț

3 ouă

2 linguri de granule din trestie de zahăr (sau zahăr brun)

1 linguriță vanilie măcinată

Compot:

500 g pere tari

150 g merișoare

50 g nectar de pere

125 ml suc de soc

scorțișoară măcinată

grăsime (pentru prăjit)

 

1. Se spală lămâia, se șterge și se rade coaja. Se topește untul într-o crăticioară. Se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdie, lapte, ouă, unt, zahăr, sare, coajă de lămâie și vanilie; se amestecă aluatul cu mixerul cam 5 minute, până ce face bășici. Se acoperă și se lasă să crească la temperatura camerei aproximativ 60 minute.

2. Pentru compot se descojesc perele, se taie sferturi, se curăță de cotoare și se taie felii. Se spală merișoarele și se lasă să se scurgă.

3. Se dau în clocot fructele cu nectarul de pere și sucul de soc. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute. Se condimentează cu scorțișoară și se lasă să se răcească.

4. Se încinge grăsimea în tigaie. Se adaugă porții de aluat, se presează ca niște chifteluțe și se coc la foc mijlociu, apoi mic, circa 5 minute, până ce cresc vizibil. Se întorc pe partea cealaltă și se mai coc 3-4 minute. Se păstrează la cald în cuptor, la 50ºC, până ce se coc toate scovergile.

 

Vote it up
62
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza