Scoli pentru un viitor verde

Aproape 40.000 de elevi si 7.000 de profesori au concurat, anul acesta, pentru titlul "Cea Mai Verde scoala"
 
<p>Proiectul - cel mai mare concurs de educatie ecologica desfasurat in Romania in 2010 - a antrenat 2.315 echipe verzi provenind din scoli, licee si gradinite din toate judetele tarii, scrie Evz.ro.
Impreuna cu educatorii, invatatorii sau profesorii lor, copiii s-au intrecut timp de patru luni in activitati ecologice desfasurate in scolile in care fac parte si in comunitatile in care traiesc si au scris sute de pagini de Jurnale verzi.
In cifre, prima editie a proiectului Scoli pentru un viitor verde a insemnat 436.616 de puieti plantati, 518 de zone ecologizate (parcuri nationale, albii de rauri, parcuri orasenesti, comunale, paduri, faleza Dunarii, parcuri dendrologice etc.), 648.977 kg de maculatura colectata si predata, 70.235 kg de PET-uri colectate si predate, 9273 kg de doze de aluminiu colectate si predate.
Concursul s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute, cand au fost premiate cele 48 de echipe castigatoare la cele 3 sectiuni din concurs - Pipo, adresata gradinitelor, Doxi, pentru clasele primare, si Terra Magazin, dedicata elevilor de gimnaziu si liceu.
Toate echipele castigatoare au primit plachete cu insemnul scoala Verde, diplome si premii constand in produse educationale cu o valoare totala de 7.000 de euro.</p>
Vote it up
210
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza